Producătorul de paste Barilla avertizează - poate veni o perioadă dificilă

Producătorul de paste Barilla avertizează - poate veni o perioadă dificilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2021

Livrările limitate de grâu la nivel mondial și creșterea prețurilor la materii prime creează provocări pentru producătorul italian de paste Barilla și de asemenea scot în evidență fragilitatea sistemului alimentar, a declarat vicepreședintele Paolo Barilla pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Considerăm mâncarea drept ceva de la sine înțeles, dar unele organizații și unii oameni muncesc pentru a o furniza și este ceva foarte fragil. În acest an vedem o scădere a producției de grâu și poate fi o perioadă foarte dificilă", a spus Paolo Barilla, 60 de ani, care conduce firma de familie împreună cu rudele sale.

"Nu ne așteptam la asta în urmă cu două sau trei luni, așa că aici este fragilitatea sistemului. Începem de asemenea să vedem efectele schimbărilor climatice, ar putea afecta negativ producția în categoria noastră", a apreciat Paolo Barilla, potrivit Agerpres.

VIDEO La Rotterdam, vacile plutesc pe apă pentru a proteja mediul înconjurător CITEȘTE ȘI VIDEO La Rotterdam, vacile plutesc pe apă pentru a proteja mediul înconjurător

Temperaturile ridicate au afectat culturile de grâu în ultimele luni în cele mai importante puncte de export la nivel mondial, luând prin surprindere firmele de trading și provocând probleme de aprovizionare pentru cumpărători.

Paolo Barilla a spus că situația este foarte instabilă pentru moment, iar costurile ridicate la materii prime, energie, ambalare și logistică lasă un spațiu limitat de manevră. "Nu suntem o companie foarte flexibilă când vine vorba de aceste costuri...nu există o modalitate prin care să le absorbim. Anul acesta și anul următor vor fi foarte dificili", a spus Paolo Barilla.

Înființată în 1877, firma Barilla este lider mondial în producția de paste, potrivit Euromonitor International, dar vinde și biscuiții Mulino Bianco și sosurile pesto și de tomate. În 2020, cifra de afaceri a Barilla a crescut cu 7% până la peste 3,89 miliarde de euro.

Sypher, startup-ul românesc care a dezvoltat asistentul virtual GDPR, vizează o rundă de finanțare de 550.000 de euro. Compania țintește extinderea pe piața internațională CITEȘTE ȘI Sypher, startup-ul românesc care a dezvoltat asistentul virtual GDPR, vizează o rundă de finanțare de 550.000 de euro. Compania țintește extinderea pe piața internațională

Modernizarea sistemelor firmei este o prioritate, susține Paolo Barilla. Compania va investi aproximativ 1,4 miliarde euro între 2020 și 2024 pentru inovație și dezvoltare. De asemenea, a făcut unele achiziții care, fie se potrivesc cu operațiunile sale de bază, fie îi permit să descopere un nou segment de afaceri. "Acum partea care are legătură cu învățarea a devenit și mai important pentru că sunt foarte multe propuneri cu privire la noi alimente, livrare, gastronomie, rețete, conținut digital", a spus Paolo Barilla.

viewscnt
Afla mai multe despre
barilla
paste
grau