Prohibiția pescuitului în România s-a încheiat

Prohibiția pescuitului în România s-a încheiat
scris 3 iun 2020

Pescuitul în mediul natural se reia, începând de miercuri, după ce timp de aproape două luni activitatea a fost restricționată, conform ordinului de prohibiție emis de Ministerul Mediului și cel al Agriculturii.

Pescuitul se va relua în alte arii decât zonele de protecție pentru resursele acvatice sau în cele de refacere biologică, zone de pe râuri și pâraie care se modifică anual și al căror număr a ajuns, în 2020, la peste 50, scrie Agerpres.

Suprafața pădurilor a crescut cu peste 9.000 de hectare în anul 2019 față de anul anterior CITEȘTE ȘI Suprafața pădurilor a crescut cu peste 9.000 de hectare în anul 2019 față de anul anterior

În aceste zone care sunt marcate de asociațiile de pescari sunt interzise capturarea resursei naturale și lucrările pe malurile apelor și în albii, lucrări care ar putea afecta reproducerea peștilor.

Ordinul de prohibiție a pescuitului din acest an menționează și speciile care nu pot fi capturate, întrucât sunt protejate, iar printre ele se află delfinii, sturionii și păstrăvul de mare.

De asemenea, actul normativ stabilește uneltele care pot fi folosite în unele zone și menționează că pescuitul poate fi suspendat la propunerea guvernatorului Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în funcție de condițiile hidrologice.

Spre deosebire de ordinele de prohibiție din anii trecuți, cel din 2020 nu prevede interzicerea reținerii capturilor de știucă a căror greutate depășește cinci kilograme, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, pe teritoriul Rezervației

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
prohibitie
pescuit