Proteste ale fermierilor francezi și spanioli față de reintroducerea urșilor în Munții Pirinei

Proteste ale fermierilor francezi și spanioli față de reintroducerea urșilor în Munții Pirinei
scris 22 aug 2019

Mai multe sute de persoane au manifestat joi în localitatea Ainsa din Spania față de reintroducerea urșilor în Munții Pirinei, la chemarea mai multor sindicate agricole spaniole și franceze, transmite AFP.

"Suntem împotriva reintroducerii urșilor, o decizie luată fără a se ține cont de viața satelor și a crescătorilor de animale din regiune", a declarat Felix Bariain, președintele sindicatului agricol UAG din Navarra (nordul Spaniei). "Cerem ca urșii violenți să fie retrași din Pirinei", a adăugat Bariain. Potrivit acestuia, din cauza atacurilor urșilor, crescătorii de animale sunt nevoiți să își supravegheze turmele 24 de ore din 24, suferă de pe urma pierderilor economice astfel că unii au fost nevoiți să abandoneze activitatea, iar tinerii sunt descurajați să vină să se instaleze în regiune ca crescători de animale, scrie Agerpres.

Noi taxe pentru ca primăriile să poată înființa un nou post CITEȘTE ȘI Noi taxe pentru ca primăriile să poată înființa un nou post

"Urșii reprezintă ruina mediului rural și a crescătorilor de animale", "Nu urșilor pentru ca Munții Pirinei să fie siguri" se putea citi pe banderolele protestarilor. Printre organizațiile prezente la proteste se numărau diferite filiale locale ale sindicatelor și cooperativelor agricole.

Programul de reintroducere a ursului în Munții Pirinei datează din 1996 și funcționează prin eliberarea urșilor capturați în Slovenia.

Însă crescătorii de animale se plâng frecvent de atacurile urșilor asupra turmelor lor de animale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ursi
pirinei