Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, lansează cea mai importantă investiție în România după ce anul trecut a eșuat în a-și vinde afacerea din cauza pestei

Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, lansează cea mai importantă investiție în România după ce anul trecut a eșuat în a-și vinde afacerea din cauza pestei
scris 21 aug 2019

Compania Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, a finalizat astăzi construcția noii fabrici de nutrețuri combinate deschisă la Avrig, în județul Sibiu, investiția fiind prezentată ca făcând parte dintr-un amplu proiect de modernizare și expansiune realizat în România.

Fabrica este cea mai importantă investiție a grupului, cu o valoare de peste 3,4 milioane de euro. Suprafața pe care se desfășoară fabrica este de 2.000 metri pătrați.

În toamna anului trecut, Profit.ro a anunțat că oferta fondului de investiții danez Polaris, de 134 milioane euro, pentru cumpărarea holdingului danez DCH Internațional, care în România controlează compania Premium Porc Group a fost oprită din cauza problemelor generate de pesta porcină pe piața românească, investitorii așteptând ca autoritățile să aibă situația sub control înainte de a semna tranzacția, anunțată de Profit.ro la finele anului trecut ca fiind pregătită.

Polaris, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Danemarca, a înaintat la acel moment o ofertă preliminară pentru a cumpăra afacerea din România a DCH.

După blocaj, cele două părți au păstrat posibilitatea reluării discuțiilor într-un moment viitor oportun, reprezentanții holdingului danez spunând că nu există motive de îngrijorare privind viitorul grupului: “Dacă am fi avut cu adevărat nevoie de noi lichidități, situația ar fi fost diferită. Dar avem lichidități suficiente și putem crește și fără Polaris. Tranzacția ne-ar fi permis, însă, să creștem mai repede”, spunea Torben Svejgaard, președintele Consiliului Director DCH International.

Afacerea din România a danezilor s-a aflat și în atenția fondului de investiții ADM Capital.

Tranzacție: Grupul Ameropa, printre cei mai mari traderi de cereale și producători de îngrășăminte chimice, proprietar al Azomureș, cumpără o nouă bază în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul Ameropa, printre cei mai mari traderi de cereale și producători de îngrășăminte chimice, proprietar al Azomureș, cumpără o nouă bază în România

Grupul danez Premium Porc Group are în România o producție anuală de 400.000 de capete, fiind prezent pe piața locală cu branduri precum Premium Porc, Degaro, Consinterfin și Premium Porc Negreni și operând în total 12 ferme de porcine, în județele Vrancea, Brăila, Constanța, Olt, Sibiu și Brașov.

Premium Porc Group operează în România din 2006, când a început producția de porcine prin achiziția fermei Suintest, din comuna Golești, județul Vrancea.

Smithfield Foods investește în transplanturile de organe de la porci la oameni CITEȘTE ȘI Smithfield Foods investește în transplanturile de organe de la porci la oameni

Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, lansează cea mai importantă investiție în România după ce anul trecut a eșuat în a-și vinde afacerea din cauza pestei

În 2008 a achiziționat ferma Consinterfin de pe raza administrativă a comunei Slobozia Ciorăști, județul Vrancea, extinzând producția de porcine. Tot în 2008, Premium Porc Group a început producția de cereale în județul Vrancea, iar în 2010 a lansat producția de furaj la fabrica de nutrețuri combinate din județul Vrancea.

În 2011, Premium Porc Group a achiziționat fermele Fântânele și Sibioara din județul Constanța, iar în 2013 a preluat ferma Negreni din județul Olt.

Cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial este gigantul american Smithfield Foods.

viewscnt
Afla mai multe despre
premium
porci