Pui cu superbacterii, în magazine. O analiză la nivel european ridică din nou problema folosirii antibioticelor în ferme

Pui cu superbacterii, în magazine. O analiză la nivel european ridică din nou problema folosirii antibioticelor în ferme
scris 29 oct 2020

Puiul ieftin vândut în supermarketuri cu prețuri reduse din Europa prezintă riscuri pentru sănătatea umană, potrivit unui raport al unui ONG german. 

În raport se arată că au fost găsite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice în puiul vândut de cei mai mari producători de păsări din UE, scrie Digi 24.

Nelu Tătaru, anunț despre ce va fi în România de Sărbători și întoarcerea românilor din străinătate CITEȘTE ȘI Nelu Tătaru, anunț despre ce va fi în România de Sărbători și întoarcerea românilor din străinătate

Au fost analizate produse cumpărate din Franța, Germania, Polonia, Olanda și Spania, precum și mărfuri luate direct de la producători.

Cea mai contaminată carne a fost cea produsă de o companie germană, urmat de un grup alimentar francez și de unul olandez. La acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

Oamenii se pot contamina cu aceste superbacterii dacă nu se spală după ce pun mâna pe pui sau dacă nu îi gătesc suficient de bine. Autorii raportului cer Uniunii Europene să limiteze folosirea antibioticelor în fermele de animale.

viewscnt
Afla mai multe despre
pui
antibioticelor