Reguli noi privind producția, îmbutelierea, etichetarea și comercializarea vinului

Reguli noi privind producția, îmbutelierea, etichetarea și comercializarea vinului
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2016

Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 164/2015 a viei și vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole au fost aprobate miercuri în ședința de Guvern, act normativ ce asigură aplicarea cadrului juridic și a reglementărilor specifice producției, îmbutelierii, etichetării și comercializării produselor vitivinicole.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Actul normativ detaliază condițiile pe care trebuie să le îndeplinească vinul cu denumire de origine controlată (DOC), vinul cu indicație geografică (IG) și detaliază tipurile de vin speciale, a anunțat Executivul, scrie News.ro.

Hotărârea cuprinde totodată prevederi referitoare la stabilirea arealelor viticole din România, la înființarea, întreținerea și defrișarea plantațiilor viticole, precizări referitoare la produsele și subprodusele vitivinicole, precum și practicile și tratamentele oenologice autorizate.

De asemenea, hotărârea stabilește condițiile de comercializare a strugurilor de vin, a vinurilor și a celorlalte produse vinicole, modul de ambalare, etichetare și prezentare, precum și gestiunea și controlul pieței vitivinicole.

Documentul mai detaliază responsabilitățile din sarcina operatorilor din sectorul privat sau comercial în vederea asigurării trasabilității produselor vinicole, precum și în vederea asigurării furnizării unor produse viticole corespunzătoare din punct de vedere calitativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
guvern