ROCA Agri RDF preia în portofoliu Dachim

ROCA Agri RDF preia în portofoliu Dachim
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2022

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură al ROCA Investments, și Vetimex Capital, compania de investiții a familiei Andrea și Ferenc Korponay, care deține firma Dachim, semnează pentru integrarea Dachim în ROCA Agri RDF. 

Urmărește-ne și pe Google News

„Pe lângă fabrica de extrudare de la Arad, prin achiziția Dachim intră în portofoliu nostru și o fabrică de uleiuri presate la rece (brandul Elixir) și șroturi. Tot prin intermediul acestei tranzacții mărim suprafața de 2.000 hectare pe care o exploatăm în prezent cu alte aproximativ 2.000 hectare în centrul țării”, a declarat Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF.

România stă mai bine decât Ungaria la prețurile alimentelor CITEȘTE ȘI România stă mai bine decât Ungaria la prețurile alimentelor

Florin Deznan ce va coordona mai departe activitatea executivă a companiei, iar Ferenc Korponay va deveni membru în Consiliul de administrație al holdingului.

„Am fost animat de planul de a dezvolta o agricultură antreprenorială modernă și mă bucur că am reusit să ne înțelegem foarte repede pentru a integra firmele noastre într-o piață în continuă creștere.”, a completat Ferenc Korponay, proprietar Dachim.

ROCA Agri RDF mai cuprinde în prezent încă 3 companii: RDF SA, RDF Agricultura SRL și Adidana SRL. Pentru 2022 compania estimează venituri de până la 700 milioane lei, după rezultatele din primul semestru, cu o cifră de afaceri de 300 milioane lei și EBITDA de 14,4 milioane lei, la care se va integra EBITDA de 5,5 milioane lei la S1, respectiv o cifră de afaceri de circa 110 milioane lei pentru anul 2022 de la Dachim.

viewscnt
Afla mai multe despre
dachim
vetimex capital