România a exportat, anul trecut, cereale în valoare de peste 2,2 miliarde de euro

România a exportat, anul trecut, cereale în valoare de peste 2,2 miliarde de euro
scris 20 mai 2019

România a exportat anul trecut în țările Uniunii Europene și în state terțe peste 12 milioane de tone de cereale, cu un milion de tone mai mult față de anul precedent, încasările depășind 2,2 miliarde de euro.

În 2018, cele mai importante destinații de export au fost Spania, Egipt, Italia, Arabia Saudită, Iordania, Germania și Libia, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Tranzacțiile cu terenuri agricole s-au prăbușit. Surprinzător, un român a cumpărat pământ de la un străin. HARTA pe județe cu suprafețele controlate de străini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacțiile cu terenuri agricole s-au prăbușit. Surprinzător, un român a cumpărat pământ de la un străin. HARTA pe județe cu suprafețele controlate de străini

Pe de altă parte, importurile de cereale au totalizat anul trecut 1,4 milioane de tone, iar sumele cheltuite s-au ridicat la 320 de milioane euro. Cele mai mai cantități de cereale din import au provenit din Bulgaria și Ungaria.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cereale
exporturi