România, țara cu cel mai ieftin teren arabil din Uniunea Europeană

România, țara cu cel mai ieftin teren arabil din Uniunea Europeană
scris 21 mar 2018

Olanda a avut în anul 2016 cele mai ridicat preț din Uniunea Europeană la achiziționarea unui hectar de teren arabil, 63.000 euro, în timp ce România este țara cu cel mai ieftin teren arabil, în medie - 1.958 euro, arată datele publicate de Eurostat.

Prețul terenului arabil în fiecare regiune din Olanda este mai ridicat decât nivelul mediu din toate celelalte state membre ale Uniunii Europene. În rândul regiunilor UE pentru care sunt disponibile datele pe 2016, cel mai scump hectar de teren arabil a fost în regiunea Liguria din Italia, în medie 108.000 euro, iar cel mai ieftin în regiunea Yugozapaden din Bulgaria, în medie 1.165 euro, scrie Agerpres.

Iohannis a promulgat legea care introduce noi obligații pentru vânzătorii din piețe: Trebuie să afișeze o etichetă specială CITEȘTE ȘI Iohannis a promulgat legea care introduce noi obligații pentru vânzătorii din piețe: Trebuie să afișeze o etichetă specială

În perioada 2011 - 2016, cea mai mare creștere a prețurilor terenurilor arabile s-a înregistrat în Cehia, Lituania, Estonia, Letonia și Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
teren arabil
eurostat