România va vinde cereale în Egipt prin Casa de Comerț Unirea, companie de stat. Compania va negocia direct cu Egiptul vânzarea cerealelor și achiziția de îngrășăminte chimice

România va vinde cereale în Egipt prin Casa de Comerț Unirea, companie de stat. Compania va negocia direct cu Egiptul vânzarea cerealelor și achiziția de îngrășăminte chimice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2023

Alexander Degianski, consilier al ministrului Florin Barbu, a anunțat că România va vinde cereale Egiptului prin Casa de Comerț Unirea, companie creată de Ministerul Agriculturii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fermierul, care este și consilier al ministrului Florin Barbu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va exista o schimbare majoră cu privire la funcționarea și atribuțiile Casei de Comerț Unirea în relația cu producătorii agricoli, informează Agrointel.

Arabia Saudită vrea să cultive fructe și legume în deșert. Cum va fi posibil CITEȘTE ȘI Arabia Saudită vrea să cultive fructe și legume în deșert. Cum va fi posibil

”Una dintre cele mai importante decizii pentru fermierii români a fost luată de Ministerul Agriculturii și va avea impact direct asupra prețului de vânzare a cerealelor, respectiv de achiziție a îngrășămintelor chimice”, a anunțat Alexander Degianski.

Casa de Comerț Unirea va negocia direct cu Egiptul un preț mai bun pentru fermieri

Acesta a precizat că în perioada următoare Ministerul Agriculturii, prin Casa de Comerț Unirea va negocia direct cu statul egiptean vânzarea cerealelor, respectiv achiziția de îngrășăminte chimice.

România, cel mai mare exportator de grâu din UE în iulie CITEȘTE ȘI România, cel mai mare exportator de grâu din UE în iulie

”Avantajul evident este dat de certitudinea contractelor, eliminarea intermediarilor și obținerea de prețuri mult mai favorabile pentru fermieri. În această perioadă tulbure, în care fermierii cu greu își acoperă costurile de producție, această măsură se poate dovedi pârghia necesară revitalizării fermierilor”, a precizat consilierul ministrului Florin Barbu.

Cel mai recent, România a vândut către Egipt grâu chiar săptămâna trecută. Contractul pentru cele 60.000 de tone de cereale s-a încheiat prin traderul Viterra, la un preț de 262,05 de dolari pe tonă, scrie G4Media.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa de comerț unirea
cereale
egipt