Rusia pune la bătaie 1 milion de hectare pentru a fi cultivate cu soia în parteneriat cu fermierii chinezi, ca parte a unui demers de a contracara războiul comercial al SUA

Rusia pune la bătaie 1 milion de hectare pentru a fi cultivate cu soia în parteneriat cu fermierii chinezi, ca parte a unui demers de a contracara războiul comercial al SUA
scris 19 aug 2018

Federația Rusă a disponibilizat o suprafață de 1 milion de hectare pentru investitorii străini, mișcarea fiind văzută ca o încercare de a ajuta China care se vede lovită în importurile de soia, urmare ridicărilor încrucișate de tarife între autoritățile de la Beijing și Administrația Trump.

Nu mai puțin de 1 milion de hectare de teren arabil din Rusia ar urma să fie cultivate cu soia într-un parteneriat cu investitori străini. Moscova deschide astfel accesul la resurse într-un răstimp în care în mod particular China are tăiate o mare parte din legăturile comerciale cu SUA, unul dintre principalii furnizori de produse agricole.

Valeri Dubrovski, director al Agenției pentru Exporturi pentru Extremul Orient, a afimat, potrivit South China Morning Star Post, că această suprafață va fi cultivată într-un parteneriat în care 50% din capital va veni de la fermierii chinezi, 25% va fi capital rusesc, iar alte 25% investiții ale unor nerezodenți din alte țări, precum Japonia și Coreea de Sud.

Mișcarea vine ca o contrapondere în ajutorul Chinei, lovită în războiul comercial cu SUA printr-un acces mai restrains la producția agricolă semnificativă la nivel mondial a fermierilor americani. În viitor, alte 3 milioane de hectare de teren agricol ar urma să fie puse la bătaie pentru culture de soia, grâu și cartofi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
china
sua
japonia
coreea de sud
soia