Safir, furnizor KFC - Plan de expansiune în retail

Safir, furnizor KFC - Plan de expansiune în retail
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Grupul de firme Safir a avut o cifră de afaceri de 67 milioane de euro în anul financiar 2022, ceea ce reprezintă o creștere de 29% față de rezultatele anului anterior. Investițiile au fost de aproape 2 milioane de euro, iar planul anului curent de creștere a volumului de business și de susținere a investițiilor este de peste 9 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Profit.ro a anunțat recent că producătorul de carne de pasăre a preluat trei noi ferme, respectiv Simila din Vaslui și Parincea și Tătărăști din Bacău, majorându-și semnificativ capacitatea de producție.

Business-ul Familia Safir, furnizor al lanțului de restaurante KFC și al Scandia Food, producătorul pateurilor și conservelor de carne Bucegi și Scandia Sibiu, dispune și de o flotă auto proprie de peste 120 de vehicule.

Compania vinde sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Răsfăț Românesc și Zdravăn Moldovenesc.

George Safir, care împreună cu fratele său, Iulian, conduce afacerea de familie fondată în 1945, explică rezultatele financiare: “Creșterea cifrei de afaceri se datorează dezvoltării rețelei comerciale de distribuție la nivel regional și național și diversificării portofoliului de clienți, pe de o parte, iar pe de altă parte creșterii distribuției pe plan național și a vânzărilor produsului Zdravăn Moldovenesc”

Starea bună a culturilor de grâu din Europa ține în frâu costurile cu alimentele CITEȘTE ȘI Starea bună a culturilor de grâu din Europa ține în frâu costurile cu alimentele

Datele de la INS arată că preferata consumatorilor români rămâne carnea de pasăre, cu un consum lunar de peste 1,7 kg per capita (date disponibile în decembrie 2022).

Grupul de firme Safir include 4 companii, 7 ferme (care au în total 88 de hale de creștere a puilor) și 790 de angajați, iar sediul central este în Vaslui.

Pentru a fi mai aproape de clienții din zona geografică natală, antreprenorii au decis să deschidă magazine în Vaslui și o rotiserie, pentru care în următorii ani există un plan de expansiune.

Fabrica de bere Martens din Galați, pe piață de peste 40 ani, dar închisă de belgieni - suspendată de la tranzacționarea pe bursă CITEȘTE ȘI Fabrica de bere Martens din Galați, pe piață de peste 40 ani, dar închisă de belgieni - suspendată de la tranzacționarea pe bursă

George Safir descrie cum a fost gândită structura Grupului: “Am gândit afacerea integrat, de la producție și până la distribuție. Această integrare verticală a afacerilor din Grup este susținută de specificul fiecăreia dintre cele patru companii, care au activități complementare și sunt gândite a optimiza costurile și activitatea grupului. “

Din cele patru companii din Grupul Safir, afacerea responsabilă de creșterea puilor și cea care gestionează fermele este Sagem, în care s-au investit până în prezent peste 10 milioane de euro.

Safir, furnizor KFC - Plan de expansiune în retail

Business-ul Familia Safir, pe piață din 1945, astăzi fiind și furnizor al lanțului de restaurante KFC și al Scandia Food, producătorul pateurilor și conservelor de carne Bucegi și Scandia Sibiu, dispune și de o flotă auto proprie de peste 120 de vehicule.

Compania vinde sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Răsfăț Românesc și Zdravăn Moldovenesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
safir
ferma