Arm lansează două noi cipuri pentru smartphone-uri

Arm lansează două noi cipuri pentru smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mai 2023

Cortex-X4 și Immortalis-G720 sunt cele două noi soluții de procesare și grafică pe care Arm le propune pentru creșterea performanței smartphone-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La cel mai mare târg de hardware din Asia, Computex, Arm a prezentat procesului Cortex-X4 și soluția video Immortalis-G720, ambele promițând aducerea unor progrese notabile față de generațiile anterioare.

Arm Cortex-X4 este reprezentantul celei de-a patra generații de procesoare Cortex-X și ar trebui să aducă cu 15% mai multă performanță decât Cortex-X3, conform producătorului.

Franța îl amenință pe Elon Musk cu interzicerea Twitter în UE CITEȘTE ȘI Franța îl amenință pe Elon Musk cu interzicerea Twitter în UE

În mod absolut normal pentru un an în care inteligența artificială este capul de afiș, noul procesor Arm promite performanțe superioare pentru AI și aplicațiile bazate pe învățarea mecanică.

Cortex-X4 consumă cu 40% mai puțină energie decât generația anterioară, promițând timpi mai mici de răspuns și o autonomie mai bună pentru dispozitivele care îl vor folosi.

Bazată pe a cincea generație a arhitecturilor de soluții video a companiei, Immortalis-G720 încearcă să reproducă experiența oferită de jocurile de console, spun reprezentanții Arm.

Compania deținută de SoftBank Group urmează să se listeze la Nasdaq și speră să strângă între 8 și 10 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
arm
cipuri
smartphone-uri