Smithfield România a livrat în septembrie primele cantități de carne de porc către China

Smithfield România a livrat în septembrie primele cantități de carne de porc către China
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 25 nov 2015

Prima livrare de produse de carne de porc de la abatorul Smithfield de la Timișoara către China a avut loc la începutul lunii septembrie, a declarat pentru Profit.ro, Cristina Bodea, director de sustenabilitate al Smithfield România. De atunci și până în prezent trei transporturi au ajuns deja la destinație.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Livrarea de la începutul lunii septembrie a constat în 7 contrainere a câte 18 tone fiecare, conținând produse din carne de porc congelată specifice pieței chineze, Smithfield fiind astfel prima companie producătoare de carne de porc din România care a primit aprobarea de a exporta în China.

Traseul cărnii de porc de la abatorul din Timișoara până în China are un parcurs aparent dificil. Transportul se face mai întâi rutier din Timișoara până la Constanța, acolo unde produsele sunt încărcate pe vapor, iar apoi sunt trimise către porturile Shanghai și Tianjin.

”Deschiderea exportului de produse către piața asiatică reprezintă un prim pas pentru industria locală și o oportunitate pentru alte unități de producție carne din România de a putea începe exporturile, urmând procedurile și normele cerute de partea chineză”, a spus Cristina Bodea.

Piața internă rămâne totuși principala piață de desfacere pentru Smithfield România, în timp ce 20% din vânzări merg către export. Principalele piețe de export sunt „țările învecinate - Ungaria, toate țările din fosta Iugoslavie, Bulgaria, Grecia și Republica Moldova, dar și țări precum Spania și Marea Britanie, de la care avem solicitări de produse specifice, de nișă, cum ar fi jambon pentru Serrano și coaste/spare ribs”, a mai explicat Cristina Bodea.

Grupul american Smithfield Foods a fost cumpărat în 2013 de către compania chineză WH Group, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
smithfield romania
carne de porc
export
china