Strategie Grains și-a redus estimările privind producția de grâu și orz a UE

Strategie Grains și-a redus estimările privind producția de grâu și orz a UE
scris 17 mai 2019

Firma franceză de consultanță Strategie Grains și-a redus, încă odată, estimările privind producția de grâu și orz realizată în acest an în Uniunea Europeană, dar a apreciat că ploile din ultima perioadă au redus seceta și oferă speranțe pentru o recoltă decentă, transmite Reuters.

În raportul său lunar publicat joi, Strategie Grains și-a redus estimările privind producția de grâu a UE în sezonul 2019/2020 până la 143,9 milioane tone, de la 144,8 milioane cât preconiza în luna aprilie. Chiar și așa ar fi o producție cu 13% peste recolta afectată de secetă de anul trecut, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Tranzacțiile cu terenuri agricole s-au prăbușit. Surprinzător, un român a cumpărat pământ de la un străin. HARTA pe județe cu suprafețele controlate de străini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacțiile cu terenuri agricole s-au prăbușit. Surprinzător, un român a cumpărat pământ de la un străin. HARTA pe județe cu suprafețele controlate de străini

În cazul orzului, Strategie Grains și-a redus estimările privind producția în 2019/2020 până la 60,3 milioane tone, de la 61 milioane tone luna trecută, cu 8% peste recolta din 2018/2019.

În cazul porumbului, Strategie Grains și-a redus ușor estimările privind producția realizată în UE în 2019/2020 până la 62,9 milioane tone, de la 63,1 milioane tone luna trecută.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
strategie grains
grau
orz