Strategie Grains și-a redus estimările privind producția de grâu și orz a UE

Strategie Grains și-a redus estimările privind producția de grâu și orz a UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2019

Firma franceză de consultanță Strategie Grains și-a redus, încă odată, estimările privind producția de grâu și orz realizată în acest an în Uniunea Europeană, dar a apreciat că ploile din ultima perioadă au redus seceta și oferă speranțe pentru o recoltă decentă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În raportul său lunar publicat joi, Strategie Grains și-a redus estimările privind producția de grâu a UE în sezonul 2019/2020 până la 143,9 milioane tone, de la 144,8 milioane cât preconiza în luna aprilie. Chiar și așa ar fi o producție cu 13% peste recolta afectată de secetă de anul trecut, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Tranzacțiile cu terenuri agricole s-au prăbușit. Surprinzător, un român a cumpărat pământ de la un străin. HARTA pe județe cu suprafețele controlate de străini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacțiile cu terenuri agricole s-au prăbușit. Surprinzător, un român a cumpărat pământ de la un străin. HARTA pe județe cu suprafețele controlate de străini

În cazul orzului, Strategie Grains și-a redus estimările privind producția în 2019/2020 până la 60,3 milioane tone, de la 61 milioane tone luna trecută, cu 8% peste recolta din 2018/2019.

În cazul porumbului, Strategie Grains și-a redus ușor estimările privind producția realizată în UE în 2019/2020 până la 62,9 milioane tone, de la 63,1 milioane tone luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
strategie grains
grau
orz