SUA au interzis importurile de avocado din Mexic. "Cec în alb pentru carteluri."

SUA au interzis importurile de avocado din Mexic.  "Cec în alb pentru carteluri."
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2022

Guvernul SUA a suspendat, în 11 februarie, importurile de avocado din Mexic pe baza unor rapoarte conform cărora unul dintre inspectorii guvernamentali americani a primit un apel telefonic amenințător, în statul Michoacán, principalul producător de avocado, și o zonă marcată de violențe produse de carteluri ale crimei organizate, notează lantulalimentar.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe de altă parte, autoritățile mexicane suspectează Statele Unite că au instituit interdicția din alte motive.

Incendiul de pe feribotul la bordul căruia s-au aflat și români: Vasul arde în continuare. Încă sunt căutați 12 pasageri CITEȘTE ȘI Incendiul de pe feribotul la bordul căruia s-au aflat și români: Vasul arde în continuare. Încă sunt căutați 12 pasageri

„Trebuie să vedem despre ce este vorba. Există și o mulțime de interese economice și politice aici, există concurență, nu au vrut ca avocado mexican să intre în SUA sau să predomine datorită calității sale”, a spus președintele mexican Andrés Manuel López Obrador la o conferință de presă. 

Comentatori ai vieții publice mexicane îl acuză însă pe Obrador că, de la învestirea sa în funcție, în 2018, a adoptat față de crima organizată o atitudine mult mai blândă decât cei doi predecesori ai săi, ceea ce înseamnă, în esență, un cec în alb pentru carteluri și alte categorii de criminali , care și-au extins operațiunile.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri avocado mexic
avocado mafia mexicana
sua interdictie avocado mexic