SUA blochează noi importuri de bumbac din China pe motiv că ar proveni din "munca forțată" a uigurilor

SUA blochează noi importuri de bumbac din China pe motiv că ar proveni din "munca forțată" a uigurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2020

Statele Unite au anunțat o nouă măsură împotriva importurilor de bumbac originare din regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei și provenite, în opinia Washingtonului, de la "munca forțată" a minorității musulmane uigure, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uigurii constituie principalul grup etnic din Xinjiang, un teritoriu imens care are frontiere comune cu Afganistanul și Pakistanul, scrie Agerpres.

Lanțul de cafenele Coffee Island reintră în România CITEȘTE ȘI Lanțul de cafenele Coffee Island reintră în România

Serviciile vamale americane pot de acum să confiște transporturile de mărfuri cu bumbac provenite de la Xinjiang Production and Construction Corps (XPCC), conform unui comunicat transmis miercuri de Departamentul de Securitate Internă.

XPCC, o importantă entitate economică și semi-militară din Xinjiang, este vizată de la sfârșitul lunii august de sancțiuni din partea Trezoreriei SUA.

Este a șasea acțiune desfășurată de serviciile vamale americane în ultimele trei luni pentru a bloca mărfuri provenite din "munca forțată" din Xinjiang, conform comunicatului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bumbac
sua
china