Subvenția acordată pentru kilogramul de lână comercializată a fost dublată

Subvenția acordată pentru kilogramul de lână comercializată a fost dublată
scris 24 iul 2019

Valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, crește de la 1 leu până la cel mult 2 lei/kg lână comercializată, conform unei hotărâri aprobate miercuri de Guvern.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt de 30 milioane lei și vor fi asigurate din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație.

Fermierii vor putea beneficia de câte 15.000 euro pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole de mici dimensiuni CITEȘTE ȘI Fermierii vor putea beneficia de câte 15.000 euro pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole de mici dimensiuni

Acordarea schemei de minimis vizează menținerea activității de creștere a ovinelor, stabilizarea veniturilor și evitarea depopulării satelor și urmărețte diversificarea producțiilor obținute în acest sector, prin valorificarea lânii, susține ministerul de resort. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lână
subventie
ajutor
sprijin
comercializare