Teheranul țintește piața din România pentru exporturile de pește

Teheranul țintește piața din România pentru exporturile de pește
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 oct 2016

România și statele est-europene reprezintă o excelentă piață de export pentru piscicultorii iranieni, potrivit Ministerului Agriculturii din Iran, care apreciază că regiunea are un potențial bun de creștere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hassan Salehi, secretar de stat în cadrul ministerului și șeful Organizației Piscicultorilor din Iran, a îndemnat companiile și oamenii de afaceri iranieni să își îndrepte atenția spre statele din Europa de Est pentru exporturile de pește și tehnologii din domeniul pisciculturii.

“Consumul de pește per capita în regiune este foarte scăzut, oferind spațiu de creștere“, a spus oficialul iranian, citat de agenția locală de știri MNA.

Potrivit lui Salehi, România este una dintre cele mai atractive piețe din regiune.

APIA plătește din această săptămână avansul pentru subvențiile din agricultură CITEȘTE ȘI APIA plătește din această săptămână avansul pentru subvențiile din agricultură

“România are experiență în creșterea speciilor acvatice, precum sturion, păstrăv și crap, în timp ce Iranul dispune de tehnologii piscicole mai avansate. Având în vedere capacitatea scăzută de producție a României, Iranul poate exporta în această țară pește de crescătorie, creveți și carne de sturion“, a subliniat Salehi.

Secretarul de stat iranian a adăugat că “există planuri“ pentru dublarea capacității de export din domeniul piscicol la peste 200.000 tone pe an, de la circa 100.000 tone în prezent, cu scopul de a acoperi o parte din cererea din Europa de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
peste
exporturi
piscicultura