Traderul de produse agricole Louis Dreyfus a obținut o creștere de 44% a profitului net în 2022, datorită prețurilor mari și a cererii puternice

Traderul de produse agricole Louis Dreyfus a obținut o creștere de 44% a profitului net în 2022, datorită prețurilor mari și a cererii puternice
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2023

Compania Louis Dreyfus (LDC), unul dintre cei mai mari patru traderi de materii prime agricole din lume, a raportat miercuri o creștere de 44% a profitului net în 2022, alăturându-se altor comercianți agricoli la nivel mondial care au obținut câștiguri mari datorită prețurilor ridicate și a cererii puternice, într-un an volatil, marcat de invazia Rusiei în Ucraina, unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

LDC, care este prezent și în România, ai cărui rivali includ ADM, Bunge și Cargill, a raportat un profit net al grupului de puțin peste 1 miliard de dolari, față de 697 de milioane de dolari cu un an mai devreme, scrie News.ro.

Fermierii români învață în Israel cum se fac irigațiile. Tur al așezărilor kibbutz CITEȘTE ȘI Fermierii români învață în Israel cum se fac irigațiile. Tur al așezărilor kibbutz

Vânzările nete au crescut cu aproape 21%, la 59,9 miliarde de dolari, de la 49,6 miliarde de dolari. Invadarea Ucrainei de către Rusia a contribuit la creșterea prețurilor și la tensiunile de aprovizionare cu culturi de bază.

Bunge și ADM au raportat ambele câștiguri record în 2022 și au prognozat profituri solide pentru acest an.

Unitatea de cereale și semințe oleaginoase a LDC și-a mărit în continuare rezultatele operaționale anul trecut, după un 2021 puternic, susținut de cererea puternică din partea importatorilor, deși operațiunile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa au fost afectate negativ de dificultățile logistice din Marea Neagră, pe fondul războiului din Ucraina.

La fel ca și alte firme străine de cereale, LDC și-a redus operațiunile în Ucraina și Rusia în 2022, din cauza războiului.

Produsele provenite din cele două țări au reprezentat 2% din vânzările grupului anul trecut, față de mai puțin de 4% cu un an în urmă, se arată în comunicat.

În Ucraina, redeschiderea comerțului maritim, în temeiul unui acord de război susținut de Națiunile Unite și Turcia, a permis unele volume de export, în timp ce LDC a folosit și canale logistice non-maritime cu costuri suplimentare, se arată în comunicat.

Compania a încorporat o nouă entitate juridică în România pentru a-și susține operațiunile în zonă, a spus acesta.

În Rusia, unde LDC operează silozuri și un terminal de export de cereale, grupul și-a reluat activitatea după suspendarea inițială a activității.

Pentru un proiect mixt întârziat mult, de construire a unui terminal de mare adâncime în peninsula Taman, LDC a recunoscut o depreciere de 156 milioane de dolari la 31 decembrie, a adăugat acesta.

Rezultatele îmbunătățite și vânzarea unei participații către holdingul ADQ din Abu Dhabi, în 2021, au atenuat presiunea financiară asupra LDC și a acționarului principal Margarita Louis-Dreyfus, după câțiva ani de profituri modeste și datorii în creștere.

Capitalurile proprii ale grupului au crescut la un record de 6,1 miliarde de dolari la 31 decembrie 2022, în timp ce datoria netă ajustată a scăzut la 0,4 miliarde de dolari până la 31 decembrie, de la 1,5 miliarde de dolari cu un an mai devreme, a spus compania.

LDC a anunțat, de asemenea, o țintă de reducere cu 33,6% a emisiilor de gaze cu efect de seră proprii, până în 2030, comparativ cu anul de referință 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
louis dreyfus
produse agricole