Exporturile de șampanie franțuzească spre țările din Golf și Turcia au explodat după ce turiștii ruși s-au reorientat către aceste destinații în contextul războiului

Exporturile de șampanie franțuzească spre țările din Golf și Turcia au explodat după ce turiștii ruși s-au reorientat către aceste destinații în contextul războiului
scris 22 mar 2023

Exporturile de șampanie franțuzească spre țările din Golful Persic și Turcia au explodat în 2022, în contextul în care turiștii ruși s-au îndreptat spre această regiune după ce războiul din Ucraina le-a limitat accesul spre țările occidentale, transmite Bloomberg.

Cifrele publicate luna aceasta de Comite Champagne arată că producătorii francezi au livrat anul trecut aproape 1,9 milioane de sticle de șampanie spre Emiratele Arabe Unite, în creștere cu 75% comparativ cu 2021, în timp ce exporturile spre Turcia au explodat cu 120%. Datele publicate separat de Trade Data Monitor arată că exporturile de șampanie dintre Turcia spre Rusia au crescut cu 182% în 2022, scrie Agerpres.

Dacia lansează LCV-ul electric Spring Cargo. Modelul a depășit deja 100.000 de comenzi CITEȘTE ȘI Dacia lansează LCV-ul electric Spring Cargo. Modelul a depășit deja 100.000 de comenzi

Cetățenii ruși sunt liberi să călătorească spre Emiratele Arabe Unite și țările vecine din Golful Persic. Prezența turiștilor ruși ar putea avea un impact asupra vânzărilor de șampanie în regiuni precum Golful Persic, a spus președintele Uniunii Producătorilor de Șampanie (UMC), David Chatillon.

Uniunea Europeană a impus un embargou privind exporturile de produse de lux spre Rusia, după invadarea Ucrainei. Însă embargoul se aplică numai produselor care costă mai mult de 300 de euro iar deseori o sticlă de șampanie costă mai puțin. În paralel, pentru unele state care au înregistrat o creștere a importurilor de șampanie este posibil ca produsele să fie re-exportate spre Rusia, susține Trade Data Monitor, un furnizor de date privind schimburile comerciale cu sediul la Geneva.

Rusia, care în anul 2021 a fost a 13-a cea mai mare piață mondială pentru exporturile de șampanie, a scăzut pe locul 38 în anul 2022, după ce livrările s-au redus cu peste 80%. Producătorii francezi au livrat aproximativ 435.000 de sticle de șampanie spre Rusia în 2022, comparativ cu peste 2,3 milioane în 2021. SUA, Marea Britanie și Japonia au fost cei mai mari consumatori internaționali de șampanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
șampanie franțuzească
export