Tranzacție - Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, controlat de grupul danez DCH Internațional, preia noi ferme în România

Tranzacție - Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, controlat de grupul danez DCH Internațional, preia noi ferme în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2021

Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, controlat de grupul danez DCH Internațional, va prelua noi ferme în România, respectiv cele administrate de firmele Danbred Argeș, Agroprod Bența Nicu, Agro Consulting Chiriac și Slobozia Food Production, în domeniul reproducției, îngrășării și vânzarii porcinelor către abatoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția este analizată de Consiliul Concurenței și derulată prin intermediul firmei Premium Pork Commercial, parte din grupul Premium Porc.

VIDEO Agro TV: Cartofii românești la preț de nimic. ”Prețul este dictat de samsari. Mulți vor renunța la agricultură” CITEȘTE ȘI VIDEO Agro TV: Cartofii românești la preț de nimic. ”Prețul este dictat de samsari. Mulți vor renunța la agricultură”

Activele ce urmează a fi preluate constau într-o fermă de reproducție și 4 ferme de îngrășare.

Premium Porc Group operează în România din 2006, când a început producția de porcine prin achiziția fermei Suintest, din comuna Golești, județul Vrancea.

În 2008 a achiziționat și ferma Consinterfin de pe raza administrativă a comunei Slobozia Ciorăști, județul Vrancea, extinzând producția de porcine.

Tot în 2008, Premium Porc Group a început producția de cereale în județul Vrancea, iar în 2010 a lansat producția de furaj la fabrica de nutrețuri combinate din județul Vrancea.

În 2011, Premium Porc Group a achiziționat fermele Fântânele și Sibioara din județul Constanța, iar în 2013 a preluat ferma Negreni din județul Olt. 

Premium Porc Group este al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, după gigantul american Smithfield Foods.

Grupul DCH Internațional, fondatorul Premium Porc Group în România, a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 91 milioane euro, cu o rată a profitului înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de 23%.

Din Grupul DCH, înființat în anul 2006, fac parte zece companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producția de cereale, producția de furaje și creșterea de porcine, în 9 ferme proprii situate în judetele Brăila, Brașov, Constanța, Olt, Sibiu și Vrancea.

Compania numără, în prezent, peste 475 de angajați în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
premium pork commercial
ferme