Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza

Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza

Radu Timiș, fondatorul și președintele grupului Cris-Tim

scris 28 feb 2018

Producătorul de produse din carne Cris-Tim, companie ce aparține familiei Timiș, printre principalii procesatori din România, a primit acordul Consiliului Concurenței pentru a prelua active ale fabricii Diavist din Prahova, deținută de familia Cord, aflată în insolvență de 6 ani, tranzacție inițiată pe finalul anului trecut.

Fabrica Diavist, pe piață din 2000, are o capacitate de producție de 20 de tone pe zi de carne procesată.

Programul \ CITEȘTE ȘI Programul "Alege oaia", la un alt nivel: Shaorma din carne de oaie, meniuri în restaurante și magazine specializate

În 2016, fabrica din Prahova, cu 140 de angajați, a avut afaceri de 25,8 milioane lei și o pierdere de aproape 600.000 lei.

Fabrica a intrat în insolvență în 2012, motivând criza economică ce a generat scăderea numărului de produse vândute și a contractelor încheiate cu diverși clienți, precum și lipsa unor contracte cu marile lanțuri comerciale.

La momentul intrării în insolvență, datoriile totalizau 17,7 milioane lei. În 2016, acestea au scăzut la 14,4 milioane lei.

Printre clienții fabricii sunt astăzi Cora, Selgros, Kaufland.

Tranzacție: Eurofins Scientific, cel mai mare furnizor de servicii de analiza alimentelor, se extinde în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Eurofins Scientific, cel mai mare furnizor de servicii de analiza alimentelor, se extinde în România

Activele Diavist au fost cumpărate de Radu Timiș, fondatorul și președintele grupului Cris-Tim, prin intermediul companiei Recunoștința Prodcom Impex, din Filipeștii de Pădure, aflată în topul celor mai mari producători de carne. În 2016, compania a înregistrat afaceri de 370 milioane lei (82 milioane euro), în creștere cu 20% față de 2015, și un profit de 8,2 milioane lei (1,8 milioane euro), în creștere cu 46%.

Pe ansamblu, grupul Cris-Tim are afaceri anuale de peste 120 milioane euro și circa 2.500 de angajați.

Printre jucătorii importanți de pe piața locală a mezelurilor se mai află Agricola, Caroli, Aldis, Meda Prod 98, Scandia România, Salsi, Angst, Reinert, Fox sau Sergiana.

În 2016, cei mai mari cinci producători de carne au reușit să obțină în România afaceri cumulate de aproape 2 miliarde lei (437 milioane euro), în creștere cu 5,3% comparativ cu 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
cris-tim
timis