UE înrăutățește prognozele privind recolta de grâu și porumb

UE înrăutățește prognozele privind recolta de grâu și porumb
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Comisia Europeană a revizuit în scădere estimările privind recolta de grâu și porumb a Uniunii Europene în anul agricol 2023/2024, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit celor mai recente estimări privind oferta și cererea de cereale, Comisia Europeană se așteaptă în anul agricol 2023/2024 la o recoltă de grâu moale de 125,3 milioane tone, de la un nivel de 126,1 milioane tone previzionat luna trecută, scrie Agerpres.

Fabrica de zahăr Luduș, salvată de la gigantul francez Tereos prin cumpărători apăruți în ultim moment, reîncepe producția. Ce a stat în spate și cum au devenit, în final, fermierii acționari CITEȘTE ȘI Fabrica de zahăr Luduș, salvată de la gigantul francez Tereos prin cumpărători apăruți în ultim moment, reîncepe producția. Ce a stat în spate și cum au devenit, în final, fermierii acționari

Recolta de porumb ar urma să se situeze la 59,8 milioane tone, de la 61,7 milioane tone.

De asemenea, pentru în anul agricol 2023/2024 nu au fost modificate previziunile privind exporturile UE de grâu moale - la 32 milioane tone - dar au fost revizuite în creștere prognozele privind importurile UE de porumb la 20 milioane tone, de la un nivel de 17 milioane tone previzionat luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
porumb