UE se îndreaptă spre o recoltă mare de grâu în pofida valului de căldură de la începutul verii

UE se îndreaptă spre o recoltă mare de grâu în pofida valului de căldură de la începutul verii
scris 19 iul 2019

Uniunea Europeană se îndreaptă spre o recoltă mare de grâu în vara acestui an, în condițiile în care valul de căldură de la finele lunii iunie a avut un impact negativ mai modest decât se estima inițial, au declarat vineri traderi și oficiali din sectorul agricol consultați de Reuters.

"Valul de căldură a provocat o diminuare a recoltei cu câteva milioane de tone dar, pe ansamblu, vom avea o recoltă mare și livrări semnificative la export în principalii producători Franța, Germania, Marea Britanie și Polonia", a declarat un trader german, scrie Agerpres.

Participanții de pe piață și-au revizuit în creștere estimările privind recolta de grâu a Franței în acest an până la 38 milioane tone, în creștere față de aproximativ 34 milioane tone anul trecut.

O parte din Europa este afectată de secetă CITEȘTE ȘI O parte din Europa este afectată de secetă

Și în Germania, al doilea mare producător de grâu din UE, cooperativele agricole și-au îmbunătățit estimările privind recolta din acest an cu 17,7% până la 23,85 milioane tone. 

În Marea Britanie, producția din acest an ar urma să o depășească pe cea de 14 milioane tone înregistrată anul trecut. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grau
cerela
recolta