UE vrea să reducă la jumătate utilizarea pesticidelor și să extindă agricultura ecologică

UE vrea să reducă la jumătate utilizarea pesticidelor și să extindă agricultura ecologică
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2020

Comisia Europeană a anunțat miercuri că intenționează să extindă agricultura ecologică și să reducă utilizarea pesticidelor pentru a proteja mediul, propuneri bine primite de ecologiști, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Emisiile din agricultură reprezintă aproximativ 10% din emisiile de gaze cu efect de seră în UE, iar consecințele schimbărilor climatice sunt resimțite de fermieri, care se confruntă cu secetă și cu inundații, scrie Agerpres.

Lumea are prea mult grâu CITEȘTE ȘI Lumea are prea mult grâu

Printre obiectivele propuse de Comisia Europeană se află refacerea ecosistemului natural și adoptarea de măsuri în agricultură care să sprijine ținta UE de emisii zero până în 2050.

Comisia Europeană vrea să reducă folosirea de pesticide chimice cu 50%, să reducă folosirea îngrășămintelor cu 20% și vânzările de antimicrobiene - o categorie de substanțe care include antibioticele - pentru animale și peștii din crescătorii cu 50% până în 2030.

Procentul terenurilor unde se practică agricultura ecologică ar trebui să ajungă la 25% în 2030, în timp ce 10% din terenul agricol trebuie transformat în "peisaje extrem de diversificate", cum ar fi iazuri și arbuști.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesticide
agricultura