ULTIMA ORĂ Carnea artificială, interzisă în România

ULTIMA ORĂ Carnea artificială, interzisă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2023

Legea cărnii a fost modificată astfel încât în România să fie complet interzisă comercializarea cărnii produse în laborator.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul  Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank.

Programul evenimentului poate fi văzut AICI

Senatorii din comisia de agricultură au modificat Legea cărnii, astfel încât carnea creată în laborator nu va putea fi comercializată în România, potrivit Știrilor ProTv.

Nokia desființează mii de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Nokia desființează mii de locuri de muncă

„În România încă mai creștem porci în bătătură și mâncăm cârnați”, au argumentat ei. „Suntem hărăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”, a declarat George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat.

Legea are însă și alte prevederi. De exemplu, pentru produsele din raft, fie carne brută, fie mezeluri, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Aleșii susțin că multe magazine păcălesc oamenii cu afișe „produs în România”, iar produsele nici măcar nu sunt 100% carne.

Parlamentarii au mers și mai departe și au propus ca și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-foodurilor să scrie de unde provine carnea pe care o folosesc.

Pentru cei care nu vor respecta regulile, amenzile pleacă de la 20.000 de lei. Dar până să fie aplicată, această lege trebuie să primească și votul în plenul celor două camere.

În prezent, doar în Statele Unite, Canada și în Singapore, permit comercializarea și consumul de carne artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
carnea artificială
romania