Un număr de 40 de țări au fost afectate până în prezent de scandalul ouălor contaminate cu Fipronil

Un număr de 40 de țări au fost afectate până în prezent de scandalul ouălor contaminate cu Fipronil
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2017

Un număr de 40 de țări din întreaga lume au fost afectate până în prezent de scandalul ouălor contaminate cu substanța Fipronil, printre acestea numărându-se și 24 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, relatează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Însă, ouăle contaminate nu reprezintă doar o problemă europeană, acestea fiind descoperite și în supermarketurile din 16 țări non-europene, printre care se numără Statele Unite, Rusia, Africa de Sud și Turcia, scrie News.ro.

Singurele țări europene rămase neafectate de scandalul ouălor contaminate sunt Lituania, Portugalia, Cipru și Croația, potrivit purtătoarei de cuvânt a Comisiei Europene (CE), Anca Păduraru.

Autoritățile pregătesc Legea privind tranzacționarea terenurilor agricole: să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să stopăm ce se întâmplă acum! CITEȘTE ȘI Autoritățile pregătesc Legea privind tranzacționarea terenurilor agricole: să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să stopăm ce se întâmplă acum!

Între timp, miniștri europeni pentru Agricultură urmează să se întâlnească la Tallinn pentru a discuta de criza ouălor contaminate cu Fipronil, un ingredient comun în produsele veterinare destinate eliminării puricilor, păduchilor și căpușelor de pe animale, dar care este interzis pentru animalele destinate consumului uman în Uniunea Europeană.

Acest insecticid poate cauza probleme la nivelul ficatului, glandelor tiroide și a rinichilor dacă este consumat în cantități ridicate de către om. Însă, cantități reduse de Fipronil au fost găsite în ouă, după ce insecticidul a fost utilizat pentru curățarea unor țarcuri pentru păsări din Olanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
fipronil
oua