Uniunea Europeană va fi depășită la producția de grâu de Canada, care va deveni al treilea exportator mondial

Uniunea Europeană va fi depășită la producția de grâu de Canada, care va deveni al treilea exportator mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2018

După seceta și valurile de căldură din ultimele săptămâni, Uniunea Europeană este pe punctul de a pierde titlul de al treilea exportator mondial de grâu în defavoarea Canadei, conform datelor Departamentului american al Agriculturii (USDA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, USDA a redus estimarea privind exporturile UE de grâu cu 16%, la cel mai redus nivel din ultimii șase ani, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.ro.

Monsanto, obligată să achite 289 milioane de dolari unui bolnav de cancer care a folosit un erbicid al companiei. Produsul este vândut și în România CITEȘTE ȘI Monsanto, obligată să achite 289 milioane de dolari unui bolnav de cancer care a folosit un erbicid al companiei. Produsul este vândut și în România

Recent și Analiștii de la Strategie Grains și-au înrăutățit din nou estimările privind producția de grâu din acest an a Uniunii Europene, din cauza condițiilor din nordul Europei care au dus la recolte "catastrofice", în timp ce condițiile favorabile din România, Bulgaria, Ungaria, Italia și Spania compensează presiunile asupra recoltelor provocate de vremea călduroasă și uscată din Germania, Polonia, Franța și Cehia.

Pentru grâul moale, analiștii subliniază că România și Bulgaria vor avea mai mult grâu pentru hrana animalelor în urma ploilor. 

Firma franceză a estimat că producția de grâu moale a UE se va situa la 127,7 milioane de tone, față de prognoza din iulie, de 132,4 milioane de tone, și de cea actualizată de la sfârșitul lunii trecute, de sub 130 de milioane de tone, cel mai redus nivel din ultimii șase ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
productie
ue
canada
export