Uniunea Europeană va opri importurile de cireșe și alte fructe din Canada

Uniunea Europeană va opri importurile de cireșe și alte fructe din Canada
scris 24 aug 2019

Uniunea Europeană va pune punct importurilor de cireșe și alte fructe din Canada începând cu data de 1 septembrie, în condițiile în care blocul comunitar va înăspri reglementările referitoare la dăunători, potrivit unui document guvernamental consultat de Reuters.

Conform acestui document, Agenția de inspecție alimentară din Canada (CFIA) susține că restricțiile ar putea să se aplice și altor fructe, precum merele, perele, afinele și coacăzele, dar și cartofilor și tomatelor. Deocamdată nu este clar dacă și alte țări sunt afectate de această măsură, scrie Agerpres.

Miliardarul american David Koch, cu afaceri și în România, a decedat CITEȘTE ȘI Miliardarul american David Koch, cu afaceri și în România, a decedat

Noile reguli UE privind dăunătorii nu se aplică fructelor congelate sau uscate. De asemenea, nu ar trebui să fie probleme cu produsele care ajung în UE însoțite de documente de export cu data de până la 1 septembrie 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cirese
canada