VIDEO Macron adoptă o găină la Salonul Agricol de la Paris, care să-i facă ouă proaspete la Elysée

VIDEO Macron adoptă o găină la Salonul Agricol de la Paris, care să-i facă ouă proaspete la Elysée
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2018

Președintele francez Emmanuel Macron a profitat de lunga sa vizită la Salonul Agriculturii, sâmbătă, la Paris, și a adoptat o găină, care să-i facă ouă proaspete la Elysée, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a mângâiat-o pe bot pe "Haute", vaca-vedetă a salonului, a admirat o capră gri și nenumărate specialități regionale în cadrul primei sale vizite la salon în calitate de șef al statului, Macron s-a trezit cu o găină roșie în brațe, pe care a primit-o zâmbind, scrie News.ro.

Găina i-a fost oferită în fața camerelor de luat vederi de către directorul general al fermei Loué, în Sarthe (vest), Yves de la Fouchardière, care și-a făcut reclamă instant în timpul acestui exercițiu obligatoriu pentru toți președinții francezi în exercițiu.

CONFIRMARE Parlamentul a introdus noi obligații pentru vânzătorii din piețe: Trebuie să afișeze o etichetă specială CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Parlamentul a introdus noi obligații pentru vânzătorii din piețe: Trebuie să afișeze o etichetă specială

”O iau, dar trebuie să găsim un sistem s-o protejăm de câine”, i-a spus Emmanuel Macron, amuzat, referindu-se la Nemo, labradorul prezidențial, adoptat la sfârșitul lui august dintr-un refugiu al Société protectrice des animaux (SPA).

Soția sa Brigitte Macron a vorbit recent, citată de Le Figaro, despre dorința de a construi o grădină de legume la Elysée, ca cea a lui Michelle Obama la Casa Albă.

Atunci, de ce să nu fie și o găină în grădină?

”Este foarte la modă în oraș”, subliniază Johann Coenne, comisarul general al Salonului Agriculturii de la Paris, intervievat de AFP. ”Dar va fi nevoie și de un cocoș, pentru echilibru”, a sugerat el.

Președintele a mărturisit că, până acum, ”Ministerul de Interne” a ”furnizat” ouăle Elysée. ”Ei au găini”.

”Vom face un coteț de găini la Elysée!”, a spus șeful statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
macron
gaina