Volumul de lemn exploatat a scăzut

 Volumul de lemn exploatat a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2020

În anul 2019, operatorii economici atestați în exploatarea forestieră au raportat un volum de lemn exploatat de 17,52 milioane metri cubi, mai mic cu 0,2% față de anul 2018 (17,55 milioane mc), a anunțat miercuri Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În anul 2019, operatorii economici atestați în exploatarea forestieră au raportat un volum de lemn exploatat mai mic cu 0,2% față de anul 2018. În anul 2019, față de anul 2018, s-a înregistrat o scădere cu 0,4% a volumului de lemn rotund exploatat”, arată datele INS.

În volumul total de lemn rotund exploatat, ponderea cea mai mare o au speciile de foioase (60%), în timp ce speciile de rășinoase acoperă 40%. Dintre speciile de foioase, lemnul de fag are ponderea cea mai mare, respectiv 32,4% din totalul lemnului rotund exploatat, scrie News.ro.

Agro start-up-ul Meshine Tech atrage o investiție de la Early Game Ventures CITEȘTE ȘI Agro start-up-ul Meshine Tech atrage o investiție de la Early Game Ventures

În anul 2019, față de anul 2018, s-a înregistrat o scădere cu 0,4% a volumului de lemn rotund, datorată în principal faptului că: speciile de fag și stejar au înregistrat împreună o scădere de 5%, cu pondere de 42,2% în volumul de lemn rotund exploatat; diverse specii de foioase au avut împreună o scădere de 4,5% cu opondere de 17,8% în volumul de lemn rotund exploatat.

Principala destinație a lemnului rotund a fost reprezentată de bușteni, în proporție de 51,3%, urmată de lemnul pentru foc în proporție de 35,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
lemn
ins