Volumul de lemn exploatat în România a crescut

Volumul de lemn exploatat în România a crescut
scris 30 sep 2019

Operatorii economici atestați în exploatarea forestieră au raportat, pentru 2018, un volum de lemn exploatat mai mare cu 8,9% față de anul anterior, până la 17,56 milioane metri cubi, potrivit datelor transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Totodată, în anul 2018 față de anul 2017 s-a înregistrat o creștere cu 8,8% a volumului de lemn rotund (fără coajă) exploatat, până la 15,99 milioane metri cubi, scrie News.ro

Avansul a fost suținut de speciile rășinoase, care au avut o creștere de 12,2%, cu o pondere de 37,2% în volumul de lemn rotund exploatat.

Senatorii dau drumul la vânătoarea de urși pentru o perioadă de 5 ani CITEȘTE ȘI Senatorii dau drumul la vânătoarea de urși pentru o perioadă de 5 ani

În volumul total de lemn rotund exploatat, ponderea cea mai mare o au speciile de foioase (62,8%), în timp ce speciile de rășinoase acoperă 37,2%.

Dintre speciile de foioase, lemnul de fag are ponderea cea mai mare, respectiv 34% din totalul lemnului rotund exploatat.

Principala destinație a lemnului rotund a fost reprezentată de bușteni, în proporție de 52,8 %, urmată de lemnul pentru foc în proporție de 34,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
lemn
exploatare forestiera