Agricover Credit IFN, creștere cu 57% a profitului net

Agricover Credit IFN, creștere cu 57% a profitului net
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2018

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, a încheiat primul semestru al anului 2018 cu un rezultat operațional de 21,2 milioane lei și un profit net de 17,8 milioane lei, în creștere cu 57,1% față de aceeași perioadă a anului 2017. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania a acordat în primul semestru finanțări de 524 milioane lei către 2.970 fermieri, în timp ce expunerea din credite a depășit 1,35 miliarde lei, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.

GRAFIC Mediul de afaceri din România este polarizat. Sute de mii de firme nu oferă mai nimic economiei, profiturile sunt concentrate la companiile mari și doar angajații ultimelor aduc venituri în creștere CITEȘTE ȘI GRAFIC Mediul de afaceri din România este polarizat. Sute de mii de firme nu oferă mai nimic economiei, profiturile sunt concentrate la companiile mari și doar angajații ultimelor aduc venituri în creștere

Capitalurile proprii au crescut cu 29%, ajungând la 204 milioane lei, iar rata creditelor neperformante cu restanțe mai mari de 90 de zile s-a menținut în primul semestru la un nivel foarte bun de 1,3%.

Creșterea numărului de clienți este dată în special de dezvoltarea segmentului de clienți mici și medii, în timp ce numărul clienților mari s-a menținut.

Agricover Credit este condusă de Robert Rekkers, fost director general al Băncii Transilvania în perioada 2002 - 2012.

Cu un capital de 65,41 milioane de lei, compania îi are ca aționari pe Agricover Holding – 99,99% și Agricover SA – 0,01%. Compania face parte din grupul Agricover, controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani.

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic.

Grupul reunește diviziile Agri-Business și Agri-Finance, având peste 850 angajați și un număr de peste 4.500 clienți fermieri la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover credit ifn