AIMinded, startup-ul timișorean de MedTech, caută finanțare pentru accelerarea tratamentului de cancer folosind Inteligența Artificială. Participă la sesiunea de LIVE PITCHING cu fondatorii AIMinded

AIMinded, startup-ul timișorean de MedTech, caută finanțare pentru accelerarea tratamentului de cancer folosind Inteligența Artificială. Participă la sesiunea de LIVE PITCHING cu fondatorii AIMinded
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 ian 2023

Startup-ul medtech AIMinded, care furnizează soluții de inteligență artificială cu aplicabilitate în medicină, preponderent în oncologie, derulează o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania țintește obținerea unei finanțări între 100.000 de euro și 400.000 de euro, care să reprezinte o investiție în dezvoltarea tehnologiei și a echipei. Startup-ul urmărește ca soluția AIMinded să fie produsă pe scară largă de companiile specializate în echipamente pentru radioterapie.

Participă la sesiunea de live pitching cu fondatorii AIMinded 

Marți, 31 ianuarie, de la ora 18.00, fondatorii AIMinded, Alexandru Vesa și Fabian Jichi, vor fi invitații unui eveniment online, Meet the Founders, organizat de Rōnin împreună cu Profit.ro, în cadrul căruia vor susține o sesiune de live pitching și vor putea răspunde întrebărilor adresate de participanții care sunt interesați să investească în startup-ul lor.

Poți afla direct de la ei de ce merită să investești în AIMinded, ce rezultate au înregistrat până acum și care sunt planurile lor de creștere. Te poți înscrie la eveniment aici.

Top 3 motive pentru care merită să investești în AIMinded:

1. Adresează o problemă reală din sistemul de sănătate deja supra-aglomerat: AIMinded analizează CT-uri și conturează organele cu risc și formațiunile tumorale în doar câteva minute, reducând timpul de analiză pentru un pacient de la 3-4 ore la 2 minute;

2. Au deja parteneriate cu 3 clinici de radioterapie și sunt sprijiniți de antreprenori de renume în industria medicală și câstigători a numeroase concursuri în inovație;

3. În Europa sunt 1.500 de clinici de radioterapie, în timp ce piața globală de radioterapie are o creștere de 47% în doar 5 ani, de la 4,7 miliarde euro (2016) la 8,1 miliarde euro (2021).

În prezent, soluția AIMINDED este în proces de certificare europeană, fiind testată în spital, în scopul de a eficientiza procesul conturajelor de organe, în tratamentul de radioterapie.

Soluția AIMinded vine în ajutorul medicilor radioterapeuți și al pacienților diagnosticați cu cancer. Algoritmul dezvoltat de compania din Timișoara analizează CT-uri și produce conturări ale organelor cu risc și tumorilor în doar câteva minute, față de 3, 4 ore cât durează această operațiune medicală efectuată prin metodele clasice.

Algoritmul inteligent ajută la optimizarea calității tratamentelor și accelerarea fluxului de lucru cu 90% față de metodele standard, esențială în tratamentele oncologice.

AIMinded este o tehnologie de creștere a fiabilității contururilor și posibilitatea ca CT-urile să fie analizate direct în format 3D. „Soluția noastră vine în ajutorul specialiștilor oferindu-le un tool de mare precizie în imagistica medicală. Vrem să ajutăm cât mai mulți oameni să beneficieze de servicii medicale de calitate mai bună și de șanse suplimentare de vindecare. Suntem convinși că AIMinded poate face o diferență semnificativă în acest sens.

Algoritmul dezvoltat de noi este de real ajutor medicilor, pentru că le furnizează în câteva minute informațiile de care au nevoie și astfel au la dispoziție mai mult timp pe care să-l dedice îngrijirii pacienților”, spune Alexandru Vesa, CEO-ul companiei.

Evaluată la peste 11 miliarde de dolari anul trecut, piața globală a soluțiilor de inteligență artificială în medicină va crește conform estimărilor la peste 188 miliarde de dolari până în 2030. Cu capacitatea de a optimiza eficiența și precizia actului medical, procesul de diagnosticare și tratare, utilizarea inteligenței artificiale în zona medicală devine tot mai intensă la nivel global.

În România, conform Globocan, în 2020 s-a înregistrat un număr de 98.000 de cazuri de pacienți diagnosticați cu cancer, dintre care 50.000 au pierdut bătălia cu boala. Una dintre cauzele statisticii morbide este urmarea tardivă a tratamentului. Aproximativ 50% dintre pacienții cu cancer au nevoie de radioterapie, însă există un număr mic de specialiști pentru atât de mulți bolnavi.

AIMinded își propune să fie soluția inovatoare care revoluționează fluxul de lucru, eficiența și calitatea actului medical din secțiile de radioterapie ale spitalelor și clinicilor.

Cu convingerea că programele de inteligență artificială pot revoluționa tratarea cancerului, AIMinded își dorește ca, în urma campaniei de finanțare de pe Rōnin, nu doar să dezvolte tehnologia actuală, ci și modelul de business, pe care să-l exporte în afara granițelor țării, unde să fie folosit pe scară largă în clinicile de radioterapie.

Mai multe detalii despre beneficiile AIMinded în imagistica medicală oncologică sunt disponibile aici.

Despre Rōnin

Fondată de trei antreprenori cu experiență solidă de business, platforma Rōnin a fost lansată oficial pe 1 Decembrie 2021. Rōnin este platforma de investiții care sprijină antreprenori locali și europeni să-și finanțeze ideile de afaceri indiferent de industria din care fac parte sau stadiul de dezvoltare la care se află.

Echipa Rōnin selectează companii inovatoare care au potențial de scalare, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în creșterea nivelului de pregatire pentru investiție, derularea campaniilor de finantare si facilitarea accesului la investitorii de retail precum si nu numai. Cu un prag minim unic de investiție de numai 100 de euro, oricine are oportunitatea de a investi în start-up-uri, sprijinind antreprenorii și ideile în care cred să atingă succesul.

Rōnin a atras până acum peste 3.400 de membri si a derulat cu succes campanii de finanțare de peste 1 milion euro.

Mai multe informații despre platforma de crowdfunding Rōnin precum și despre proiectele antreprenoriale care atrag investiții cu ajutorul Rōnin sunt disponibile pe https://weronin.com/. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alminden
ronin