Apple anticipează venituri peste așteptări în sezonul sărbătorilor; acțiunile au urcat la un nivel record înainte de lansarea iPhone X

Apple anticipează venituri peste așteptări în sezonul sărbătorilor; acțiunile au urcat la un nivel record înainte de lansarea iPhone X
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2017

Apple a anticipat joi seara venituri de 84-87 miliarde de dolari pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă, cu mult peste așteptările analiștilor, anunț care a temperat îngrijorările analiștilor legate de întârzierile din producția iPhone X și a dus la creșterea acțiunilor companiei cu până la 3,5%, la o capitalizare record de aproape 900 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Vânzările de smartphone-uri iPhone X sunt lansate oficial vineri.

Estimarea a fost publicată după ce Apple a înregistrat o cerere ridicată în procesul de precomenzi lansat online pe 27 octombrie. Mulți analiști au declarat că estimările vor arăta în ce măsură va rezolva Apple problemele apărute în lanțul de aprovizionare cu componente, pentru a putea fabrica suficiente telefoane, pentru care a raportat o cerere care ”a ieșit din grafice”, scrie News.ro.

Analiștii anticipau în medie venituri de 84,18 miliarde de dolari pentru primul trimestru fiscal, potrivit datelor Thomson Reuters.

DOCUMENT Dragnea mai vrea o întâlnire cu Trump. PSD a plătit în acest scop 100.000 de dolari unei firme de lobby din Washington CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dragnea mai vrea o întâlnire cu Trump. PSD a plătit în acest scop 100.000 de dolari unei firme de lobby din Washington

Apple a anunțat că în trimestrul patru fiscal, încheiat pe 30 septembrie, a vândut 46,7 milioane de iPhone-uri, potrivit firmei de analiză FactSet.

Profitul net al Apple a urcat la 10,71 miliarde de dolari în trimestrul patru, respectiv la 2,07 dolari pe acțiune, de la 9,01 miliarde de dolari, sau 1,67 dolari pe acțiune, cu un an în urmă.

Veniturile de 28,85 de miliarde de dolari obținute din vânzările de iPhone-uri au reprezentat aproape 55% din veniturile grupului, care au avansat cu 12,2%, la 52,58 miliarde de dolari.

Analiștii anticipau, în medie, venituri total de 50,7 dolari pe unitate, conform datelor Thomson Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone x