100 zile de arest: Cu noi avocați, Ghosn încearcă din nou să iasă din închisoare. Eliberarea pe cauțiune este însă o raritate în sistemul penal japonez, iar rata de condamnare - 99%

100 zile de arest: Cu noi avocați, Ghosn încearcă din nou să iasă din închisoare. Eliberarea pe cauțiune este însă o raritate în sistemul penal japonez, iar rata de condamnare - 99%
scris 3 mar 2019

Carlos Ghosn încearcă pentru a treia oară să iasă din închisoare pe cauțiune, având o nouă echipă de avocați. Fostul executiv al Nissan și Renault are deja 100 de zile de arest.

Avocații lui Carlos Ghosn, o echipă nouă, formată din unii dintre cei mai agresivi avocați japonezi, încearcă pentru a treia oară să-l scoată pe fostul președinte al Nissan din arestul preventiv, în care procurorii îl țin de la sfârșitul anului trecut.

Noile echipe de avocați au depus cererea de eliberare săptămâna aceasta, potrivit presei japoneze, strategia apărărtorilor mizând pe acuzațiile de conspirație aduse conducerii Nissan.

După cum scriu japonezii, sistemul penal din țara lor are o rată de condamnare de 99%, ceea ce face extrem de dificilă orice încercare a unui avocat. Metoda folosită pe Ghosn, de lansare a noi acuzații,pentru a prelungi starea de arest preventiv, este o practică uzuală a procurorilor, astfel încât inculpații să vină în fața judecătorilor arestați și nu în stare de libertate. Starea de eliberare pe cauțiune este o raritate în sistemul penal japonez, acuzatorii mizând foarte mult pe o mărturisire dată de persoana aflată în detenție. În cazul lui Ghosn, judecătorii au argumentat refuzul de eliberare la ultima încercare prin riscul de părăsire a țării și prin pericolul de influențare a martorilor și de îndepărtare a probelor.

FOTO Trei SUV-uri, Honda CR-V, Mercedes-Benz G Class și Seat Tarraco, au primit 5 stele la testele EuroNCAP CITEȘTE ȘI FOTO Trei SUV-uri, Honda CR-V, Mercedes-Benz G Class și Seat Tarraco, au primit 5 stele la testele EuroNCAP

Carlos Ghosn se află în arest în urma unor acuzații de de fraudă, prin declararea a unor valori false a câștigurilor sale autoritățilro japoneze, dar și pentru abuz de încredere în relația cu Nissan și pentru folosirea ilegală a fondurilor companiei pe care o conducea. Fostul șef al Nissan a negat toate acuzațiile și a adus prorpiile argumente împotriva acestor acuzații.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi