Auto/Transporturi

Salonul Auto din New York a fost anulat. Centrul expozițional este în prezent spital COVID-19

Salonul Auto din New York a fost anulat. Centrul expozițional este în prezent spital COVID-19

sâmbătă, 18:20

Organizatorii salonului auto din New York au anunțat că anulează ediția din acest an a acestui eveniment, după ce inițial o amânaseră din aprilie în august. Efectele pandemiei de coronavirus împiedică organizarea.

 • FOTO Toyota Europe și-a instalat prima eoliană privată din Bruxelles, în fața sediului central, și panouri solare pe tot acoperișul
  FOTO Toyota Europe și-a instalat prima eoliană privată din Bruxelles, în fața sediului central, și panouri solare pe tot acoperișul
  sâmbătă, 14:15

  Divizia europeană a Toyota și-a instalat echipamente de generare a electricității din surse regenerabile la sediul său din Bruxelles, în continuarea măsurilor de promovare și utlizare a acestui tip de energie.

 • Compania de închirieri auto Hertz cere protecția falimentului în SUA din cauza COVID-19
  Compania de închirieri auto Hertz cere protecția falimentului în SUA din cauza COVID-19
  sâmbătă, 12:25

  Compania de închirieri auto Hertz a solicitat protecția falimentului în SUA, după ce pandemia i-a distrus afacerea, transmite BBC. Compania, care obține o mare parte din venituri din închirieri de mașini la aeroporturi, a declarat că a fost afectată de scăderea accentuată a călătoriilor globale.

 • BMW își respectă planul și lansează producția SUV-ului electric iX3
  BMW își respectă planul și lansează producția SUV-ului electric iX3
  sâmbătă, 09:40

  BMW intenționează să demareze producția SUV-ului electric iX3 în această vară, potrivit unei declarații făcute de CEO-ul Oliver Zipse acționarilor companiei.

 • Transalpina - redeschisă în weekend
  Transalpina - redeschisă în weekend
  vineri, 19:43

  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță deschiderea șoselei Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe teritoriile județelor Vâlcea și Gorj, pe sectorul închis anul trecut pe 29 octombrie.

 • VIDEO Un avion cu circa 100 de persoane la bord s-a prăbușit în Pakistan
  VIDEO Un avion cu circa 100 de persoane la bord s-a prăbușit în Pakistan
  vineri, 14:14

  Un avion de linie de tipul Airbus A320 al companiei Pakistan International Airlines (PIA) cu 107 persoane la bord s-a prăbușit vineri într-o zonă rezidențială în orașul Karachi din sudul Pakistanului, a anunțat Autoritatea Aviației Civile pakistaneze, potrivit AFP și DPA.

 • Renault se luptă să supraviețuiască, spune ministrul francez al Economiei
  Renault se luptă să supraviețuiască, spune ministrul francez al Economiei
  vineri, 12:00

  Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a avertizat că grupul Renault se luptă să supraviețuiască în contextul crizei coronavirusului, adăugând însă că producătorul auto trebuie să își asume unele angajamente cu privire la menținerea în Franța a celor mai avansate activități tehnologice, transmite Renault citând un interviu publicat în cotidianul Le Figaro.

 • Fabricile de automobile și de baterii ale Tesla au revenit la programul normal de lucru
  Fabricile de automobile și de baterii ale Tesla au revenit la programul normal de lucru
  vineri, 11:00

  Fabricile de automobile și de baterii ale Tesla din Fremont, California, respectiv din Sparks, Nevada, au revenit la programul normal de lucru, cu unele măsuri de precauție legate de sănătate, transmite CNBC.

 • Uber a cheltuit 19 milioane de dolari pentru a acorda asistență financiară șoferilor
  Uber a cheltuit 19 milioane de dolari pentru a acorda asistență financiară șoferilor
  vineri, 09:27

  Grupul american Uber Technologies Inc a dezvăluit joi, pentru prima dată, cât de mult a cheltuit pentru a-i sprijini pe șoferii săi și pe cei care livrează mâncare, în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

 • ANALIZĂ Înmatriculările de mașini diesel și electrice au câștigat teren, pe o piață în cădere
  ANALIZĂ Înmatriculările de mașini diesel și electrice au câștigat teren, pe o piață în cădere
  vineri, 08:15

  Piața de autoturisme din România a traversat cu bine, până acum, prima lună și jumătate din criza de coronavirus. Lucrurile sunt însă departe de a se fi tranșat, dat fiind faptul că în România perioada de înmatriculare pentru un vehicul nou poate merge până la 90 de zile. Este de așteptat, în acest context, ca lunile mai și unie să aducă scăderi și mai mari ale înmatriculărilor, ca efect prelungit al opririi activității delaerilor și fabricilor de autovehicule.