Auto/Transporturi

VIDEO&FOTO Volkswagen începe producția în masă a primului său model exclusiv electric

VIDEO&FOTO Volkswagen începe producția în masă a primului său model exclusiv electric

4 nov 2019

Grupul Volkswagen a început luni producția ID.3, primul său model exclusiv electric ce va fi fabricat pe scară mare, la un preț de aproximativ 30.000 de euro în Germania, transmit DPA și Reuters.

 • Ryanair se așteaptă la cel mai redus ritm de creștere a numărului de pasageri din ultimii șapte ani
  Ryanair se așteaptă la cel mai redus ritm de creștere a numărului de pasageri din ultimii șapte ani
  4 nov 2019

  Ryanair se așteaptă, în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2021, la cel mai redus ritm de creștere a numărului de pasageri din ultimii șapte ani, din cauza întârzierii livrărilor de avioane Boeing 737 MAX, a anunțat luni directorul general al celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa, Michael O'Leary, transmit Sky News și Reuters.

 • Porturile Ovidiu și Medgidia vor fi modernizate
  Porturile Ovidiu și Medgidia vor fi modernizate
  4 nov 2019

  Guvernul a aprobat, luni, indicatorii tehnico-conomici pentru modernizarea, cu fonduri europene, a porturilor Ovidiu și Medgidia, incluse în rețeaua de transport de interes european (TEN-T).

 • CONFIRMARE - BCR eGO, Compania Municipală Managementul Transportului și FLOW își unesc forțele într-un serviciu integrat de ride sharing
  CONFIRMARE - BCR eGO, Compania Municipală Managementul Transportului și FLOW își unesc forțele într-un serviciu integrat de ride sharing
  4 nov 2019

  Trotinetele și mașinile electrice vor fi disponibile pentru prima dată într-o singură aplicație, începând cu luna noiembrie. FLOW, startup-ul românesc care în urmă cu 5 luni se lansa în București oferind spre închiriere trotinete electrice anunță parteneriatul cu BCR eGO, serviciul de închiriere de mașini electrice care a luat naștere în 2017.

 • Proprietarul British Airways cumpără compania spaniolă Air Europa
  Proprietarul British Airways cumpără compania spaniolă Air Europa
  4 nov 2019

  Grupul IAG, care deține mai multe companii aeriene, în special British Airways, a anunțat luni preluarea companiei spaniole Air Europa pentru un miliard de euro în numerar, o tranzacție care îi va extinde prezența în Spania, unde IAG deține deja transportatorul aerian național Iberia și operatorul low-cost Vueling, transmite Reuters.

 • Platforma Clever devine Free Now
  Platforma Clever devine Free Now
  4 nov 2019

  Clever Tech, compania care deține aplicația clevertaxi.ro și preluată integral de Daimler în aprilie 2017, tranzacție anunțată în exclusivitate de Profit.ro, va deveni Free Now în următoarele luni, parte din grupul internațional de mobilitate urbană “NOW”, lansat de Daimler și BMW în luna februarie a acestui an.

 • Danemarca și România, țările UE cu cele mai puține autovehicule furate
  Danemarca și România, țările UE cu cele mai puține autovehicule furate
  4 nov 2019

  Țările membre UE cu cele mai puține autovehicule furate în perioada 2015-2017 au fost Danemarca (patru la 100.000 de locuitori) și România (15 la 100.000 de locuitori), la polul opus fiind Luxemburg (328), Grecia (269) și Italia (257), arată datele publicate luni de Eurostat.

 • Transfăgărășanul se închide începând de luni, între județele SIbiu și Argeș
  Transfăgărășanul se închide începând de luni, între județele SIbiu și Argeș
  4 nov 2019

  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că, începând de luni, 04.11.2019, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărășan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

 • Merkel vrea 1 milion de stații de încărcare pentru mașinile electrice până în 2030
  Merkel vrea 1 milion de stații de încărcare pentru mașinile electrice până în 2030
  4 nov 2019

  Cancelarul Angela Merkel a declarat că vrea ca în Germania să fie create 1 milion de stații de încărcare pentru mașinile electrice până în 2030, înaintea unei întâlniri pe care urmează să o aibă luni cu reprezentanți ai puternicei industrii auto, transmite dpa.

 • Ministrul Transporturilor anunță licitația pentru studiul de fezabilitate aferent Autostrăzii Nordului
  Ministrul Transporturilor anunță licitația pentru studiul de fezabilitate aferent Autostrăzii Nordului
  3 nov 2019

  Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că urmează să fie publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) documentația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, ofertele urmând să poată fi depuse până în ianuarie 2020.