A doua uzină Dacia din lume, cea din Tanger, a fabricat deja 1 milion de vehicule

A doua uzină Dacia din lume, cea din Tanger, a fabricat deja 1 milion de vehicule
scris 11 iul 2017

Renault anunță că a produs 1 milion de automobile în fabrica din Tanger, cel de-al doilea loc din lume în care se fabrică modele Dacia. Uzina aparține Alianței Renault – Nissan și concurează cu centrul de producție din Mioveni pentru cele mai mici costuri de fabricație.

Un exemplar Dacia Lodgy a fost mașina cu numărul 1 milion ieșită de pe liniile de fabricație din Tanger, Maroc, din uzina care aparține Alianței Renault – Nissan. Modelul este un Lodgy diesel, albastru, care a plecat spre un client din Turcia. În total, fabrica din Tanger a produs 474.840 Saandero, 320.078 Dokker și 193.181 Lodgy. Mașinile fabricate aici sunt exportate în 73 de țări ale lumii.

Fabrica din Tanger a fost inaugurată în februarie 2012, de Carlos Ghosn însoțit de MS Regele Mohammed VI, iar în 2013 a fost pornită o a doua linie de fabricație, uzina devenind cea mai mare locație din regiune.

Tesla a produs primul automobil de serie Model 3, care îi revine lui Elon Musk CITEȘTE ȘI Tesla a produs primul automobil de serie Model 3, care îi revine lui Elon Musk

Capacitatea maximă a uzinei din Tanger este comparabilă cu cea de la Mioveni, de aproximativ 340.000 de vehicule anual, însă nivelul la care se produce permite și introducerea altor modele în fabricație. Ultimul este Logan MCV, care a fost trasnferat de la Mioveni începând cu finalul anului trecut, iar producția sa a demarat în prima parte a acestui an. Cu două uzine, în Tanger și în Casablanca, Marocul livrează aproximativ jumătate din automobilele care poartă marca Dacia pe caroserie.

Uzina Renault din Tanger a fost, încă de la debutul producției sale, un concurent puternic pentru fabrica Dacia din Mioveni, în special datorită salariilor mult mai mici plătite muncitorilor marocani.

Fabrica Dacia din Mioveni a depășit deja 5 milioane de vehicule produse și se apropie deja de pragul de 6 milioane.

Anul trecut, Grupul Renault a produs 1,1 milioane de vehicule din familia Logan (Global Acces), sub mărcile Dacia și Renault. Doar patru uzine ale grupului produc în lume mașini cu logo-ul Dacia, a patra fiind în Algeria, unde sunt fabricate împreună cu modele Renault pentru piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
tanger
maroc