Acord de 5,6 miliarde de dolari al Arabiei Saudite cu producătorul chinez de vehicule electrice Human Horizons

Acord de 5,6 miliarde de dolari al Arabiei Saudite cu producătorul chinez de vehicule electrice Human Horizons
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2023

Ministerul Investițiilor din Arabia Saudită a semnat un acord de 5,6 miliarde de dolari cu producătorul chinez de mașini electrice Human Horizons, pentru a colabora la dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de vehicule, a anunțat agenția de presă de stat saudită, într-un comunicat, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul reprezintă mai mult de jumătate din investițiile de peste 10 miliarde de dolari semnate în sectoare care includ tehnologie, energie regenerabilă, agricultură, imobiliare, metale, turism și sănătate, printre altele, scrie News.ro.

VW urmează modelul Tesla și vrea să treacă la piese turnate de mari dimensiuni CITEȘTE ȘI VW urmează modelul Tesla și vrea să treacă la piese turnate de mari dimensiuni

În timp ce relația dintre Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, și China rămâne ancorată de legăturile energetice, a existat un impuls pentru a stimula investițiile în sectoarele non-petroliere, ca parte a agendei de diversificare a regatului.

O parte a planului saudit este de a dezvolta o industrie autohtonă de fabricare a vehiculelor electrice.

Human Horizons produce vehicule electrice sub marca HiPhi în China.

Investițiile străine directe ale Chinei pe piețele arabe s-au ridicat la 23 de miliarde de dolari în 2021, din care 3,5 miliarde de dolari în Arabia Saudită, se arată în comunicatul saudit.

Human Horizons a declarat în martie că în acest an își va lansa brandul premium HiPhi pe unele piețe europene, deoarece urmărește să se extindă în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
china
arabia saudita