Polonia atacă în justiție decizia UE de interzicere a mașinilor cu motoare pe combustie

Polonia atacă în justiție decizia UE de interzicere a mașinilor cu motoare pe combustie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Polonia va face apel la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) împotriva interdicției UE de vânzare a vehiculelor noi cu motoare pe combustie din 2035, în următoarele zile, a anunțat ministrul polonez al Mediului, Anna Moskwa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Planurile de reducere cu 100% a emisiilor de CO2 provenite de la noile camionete și mașini până în 2035 fac parte dintr-un pachet mai amplu de combatere a schimbărilor climatice - așa-numitul pachet "Pregătiți pentru 55" (Fit for 55), care, la rândul său, face parte din Pactul Verde European (European Green Deal). UE vrea să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, față de nivelul din 1990, și să atingă neutralitatea climatică până în 2050, scrie Agerpres.

Dan Șucu devine acționar majoritar al FC Rapid București CITEȘTE ȘI Dan Șucu devine acționar majoritar al FC Rapid București

Polonia a fost singura țară care s-a opus în mod consecvent propunerii și a cotat contra reglementării, deoarece nu ar exista o analiză adecvată a pieței și a consecințelor sociale ale interdicției.

"Nu suntem de acord cu această reglementare și cu alte documente din pachetul de combatere a schimbărilor climatice (Fit for 55) și le vom contesta la Curtea Europeană de Justiție, în următoarele zile. Sperăm că ni se vor alătura și alte țări", a declarat Moskwa la postul de radio Zet. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
polonia