Acțiunile Nissan Motor au scăzut cu 5% în urma informației că Renault și-ar putea reduce participația la compania japoneză

Acțiunile Nissan Motor au scăzut cu 5% în urma informației că Renault și-ar putea reduce participația la compania japoneză
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2022

Acțiunile Nissan Motor au coborât luni cu 5%, înregistrând cea mai mare scădere în mai mult de o lună, în urma informației că principalul acționar Renault ar putea lua în considerare reducerea participației sale la producătorul auto japonez, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bloomberg a relatat vineri că Renault ar putea lua în considerare reducerea participației sale la Nissan, ca parte a planurilor de separare a afacerii sale de vehicule electrice, scrie News.ro.

INEDIT Un român și-a făcut plinul la TIR de 262 de ori și n-a plătit niciodată, în Belgia CITEȘTE ȘI INEDIT Un român și-a făcut plinul la TIR de 262 de ori și n-a plătit niciodată, în Belgia

Producătorul francez de mașini a continuat cu planurile de a-și separa afacerile cu mașini electrice și cele cu motoare cu ardere internă, în încercarea de a ajunge din urmă rivali precum Tesla și Volkswagen

Vineri, Renault a declarat că toate opțiunile sunt pe masă pentru separarea afacerii cu vehicule electrice, inclusiv o posibilă listare publică a acesteia, în a doua jumătate a anului 2023.

Orice plan va fi supus aprobării partenerului de alianță Nissan, a declarat directorul financiar al Renault, Thierry Pieton, adăugând că producătorul auto japonez este ”la curent”, în timp ce Renault își cântărește opțiunile.

Renault și Nissan au refuzat să comenteze informațiile.

Acțiunile Nissan au scăzut luni la 509,8 yeni, la Tokyo, marcând cel mai mare declin într-o singură zi de la începutul lunii martie și peste scădere de aproape 2% a indicelui japonez Nikkei.

Alianța veche de două decenii a producătorilor de mașini, care include și Mitsubishi Motors, a fost zguduită de înlăturarea în 2018 a fondatorului alianței Carlos Ghosn, pe fondul unui scandal financiar.

De atunci, cei doi producători de automobile s-au angajat să pună în comun mai multe resurse. În ianuarie, au spus că vor colabora mai strâns pentru a fabrica mașini electrice. Ei au detaliat un plan de investiții de 26 de miliarde de dolari pentru următorii cinci ani.

Dar relația lor inegală a fost mult timp o sursă de fricțiuni în Japonia. Renault deține 43,4% din Nissan, care deține, la rândul său, un pachet de 15%, fără drept de vot, la acționarul său.

Renault a salvat Nissan în urmă cu două decenii, dar acum este cel mai mic producător auto din alianța lor, după vânzări.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan motor
renault