Acțiunile Stellantis, grup format prin fuziunea Fiat Chrysler și PSA, au crescut cu 8% la debutul pe bursă

Acțiunile Stellantis, grup format prin fuziunea Fiat Chrysler și PSA, au crescut cu 8% la debutul pe bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2021

Acțiunile Stellantis, noul grup auto format prin fuziunea Fiat Chrysler și PSA, au crescut, luni, cu 8% la debutul lor pe piața europeană, evaluând compania la circa 42 de miliarde de euro, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o producție anuală de aproximativ 8 milioane de vehicule și venituri de peste 165 de miliarde de euro, este de așteptat ca acest grup, al patrulea mare producător de automobile din lume, este așteptatg să joace un rol major în intrarea industriei în noua eră a electrificării, scrie News.ro.

Stellantis are 14 branduri, de la Fiat, Maserati, Jeep, Dodge și Ram, ale FCA, la Peugeot, Citroen, Opel.

Trump anunță deschiderea frontierelor pentru mai multe țări din Europa și brazilieni CITEȘTE ȘI Trump anunță deschiderea frontierelor pentru mai multe țări din Europa și brazilieni

”Avem mărimea, resursele, diversitatea și knowhow-u pentru a profita cu succes de această nouă eră în transporturi”, a declarat președintele grupului. John Elkann, într-un video publicat de site-ul Borsa Italiana, care a marcat debutul acțiunilor Stellaris.

Directorul general Carlos Tavares a declarat că fuziunea va adăuga 25 de miliarde de euro pentru acționari de-a lungul anilor, datorită reducerilor de costuri prevăzute.

”Vă pot spune că din prima zi se va pune accentul pe crearea de valoare, care va fi rezultatul implementării acestor sinergii”, a spus Tavares în același videoclip.

Fiat Chrysler (FCA) și PSA au declarat că Stellantis poate reduce costurile cu peste 5 miliarde de euro pe an, fără închideri de fabrici.

Acțiunile  Stellantis cotate la bursa din Milano au început tranzacțiile la 12,758 eur pe unitate și au crescut cu până la 8,1% la 13,59 euro pe unitate.

Acțiunile cotate la Paris au fost tranzacționate cam la același nivel.

Titlurile Fiat Chrysler (FCA) au închis vineri la 12,57 euro pe unitate.

În weekend, acțiunile PSA au fost schimbate în acțiuni FCA noi. Toate acțiunile FCA au fost apoi redenumite ca Stellantis.

Un trader din Milano a declarat că o parte a creșterii poate fi explicată prin motive tehnice, fondurile cumpărând acțiuni pentru a-și ajusta expunerile de portofoliu față de noua companie. De asemenea, foștii investitori FCA reinvestesc o parte din dividendele speciale plătite de FCA săptămâna trecută, de 2,9 miliarde de euro, a spus un al doilea trader.

Acțiunile debuta marți și la New York, când Tavares va susține și prima sa conferință de presă în calitate de șef al Stellantis.

O analistă a Intesa Sanpaolo, Monica Bosio, a declarat că se așteaptă ca piețele să înceapă să ia în calcul sinergiile Stellantis numai după ce impactul acestora va deveni vizibil, din a doua jumătate a acestui an.

"Cu toate acestea, chiar și excluzând sinergiile, ... continuăm să vedem Stellantis ca fiind subapreciată în toate privințele, în comparație cu companiile concurente", a spus Bosio într-o notă.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
fiat chrysler
psa