Acțiunile Tesla au coborât la minimul ultimului an

Acțiunile Tesla au coborât la minimul ultimului an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 feb 2016

Acțiunile producătorului de autovehicule electrice Tesla au coborât cu 7,3% în ședința de vineri, la 162,6 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimul an, pe fondul pesimismului investitorilor legat de producția și livrările noului Model X și de data la care ar urma să fie lansat pe piață Model 3, potrivit Yahoo Finance.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Titlurile companiei au urmat o traiectorie descendentă de la începutul lui 2016, pierzând circa o treime din valoare, după ce au închis anul trecut la prețul de 240 de dolari pe unitate.

Conform datelor preliminare, Tesla a livrat anul trecut circa 50.000 de autovehicule, față de 55.000 cât anticipase inițial. Potrivit MarketWatch, investitorii sunt pesimiști cu privire la producția și livrările de SUV-uri electrice Model X, lansate în septembrie anul trecut. Până la finele anului, compania a produs circa 500 de Model X, din care a livrat 208, deși mașina are mii de precomenzi.

Angajații de la Automobile Dacia vor avea salarii brute mai mari cu 5% CITEȘTE ȘI Angajații de la Automobile Dacia vor avea salarii brute mai mari cu 5%

Totodată, Tesla Model S a suferit un eșec la testele efectuate de Consumer Reports. După ce a chestionat peste 1.400 de proprietari de Tesla Model S, Consumer Reports a semnalat probleme de fiabilitate ale trenului de rulare, echipamentului electric, celui de încărcare a bateriilor și consolei centrale. În plus, șasiul și tavanul mașinii sunt deficitare la rândul lor, apărând scurgeri, dar și zgomote ciudate.

În primăvară, Tesla va prezenta Model 3, care va concura cu BMW Seria 3, Audi A4 și Mercedes Clasa C, urmând ca mașina să fie disponibilă pe piață cel mai devreme din 2017, la un preț de aproximativ 35.000 de dolari. Totuși, mulți analiști estimează că Model 3 ar putea fi disponibil abia din 2018.

Tesla vrea să vândă 500.000 de autovehicule electrice pe an, începând cu 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini electrice
actiuni
model s
model x
model 3