Volkswagen amână publicarea rezultatelor anuale, din cauza scandalului emisiilor poluante

Volkswagen amână publicarea rezultatelor anuale, din cauza scandalului emisiilor poluante
scris 5 feb 2016

Grupul german Volkswagen va amâna publicarea rezultatelor financiare pentru anul 2015, din cauza dificultăților legate de calcularea impactului financiar generat de scandalul emisiilor poluante, a anunțat vineri grupul.

Adunarea anuală a acționarilor, care ar fi trebuit să aibă loc pe 21 aprilie, va fi de asemenea amânată, se arată într-un comunicat al Volkswagen. Grupul german nu a anunțat noile date pentru publicarea rezultatelor pentru 2015 și pentru AGA anuală. Potrivit calendarului financiar al Volkswagen, publicarea rezultatelor anuale era programată pentru 10 martie.

Reprezentanții Volkswagen au reiterat că rezultatul anchetei privind originea scandalului emisiilor va fi anunțat în a doua jumătate a lunii aprilie.

Vânzările grupului Volkswagen au scăzut anul trecut pentru prima dată în ultimii 13 ani CITEȘTE ȘI Vânzările grupului Volkswagen au scăzut anul trecut pentru prima dată în ultimii 13 ani

Publicarea rezultatelor financiare ale Porsche Automobil Holding SE, acționarul majoritar al grupului Volkswagen, și AGA anuală a companiei vor fi de asemenea amânate până la o dată care urmează să fie specificată, a anunțat Porsche într-un comunicat separat

"Raportarea rezultatelor financiare ale Volkswagen AG este o precondiție pentru întocmirea rezultatelor anuale ale Porsche SE. Prin urmare, publicarea rezultatelor financiare consolidate ale Porsche SE pentru anul 2015 va fi de asemenea amânată", potrivit comunicatului.

Acțiunile Volkswagen erau în creștere cu 2,6% pe bursa de la Frankfurt după anunțul grupului, în timp ce titlurile Porsche se tranzacționau în urcare cu 1,97%.

Grupul Volksawgen se confruntă cu cel mai mare scandal din istoria sa, după ce a admis că a instalat un soft ilegal pe mai mult de 11 milioane de vehicule la nivel mondial, dispozitivul permițând ascunderea nivelului real al noxelor emanate de mașini.

Scandalul emisiilor, care a tăiat aproximativ 20 miliarde de euro din capitalizarea Volkswagen, ar putea genera costuri de peste 30 miliarde de euro. În trimestrul al treilea din 2015, grupul a constituit provizioane de 6,7 miliarde de euro pentru acoperirea cheltuielilor generate de scandal, ceea ce a condus la o pierdere operațională de 3,48 miliarde de euro, primul rezultat trimestrial negativ din ultimii 15 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
porsche
rezultate financiare
scandal
emisii
poluant
aga