Acțiunile Tesla au crescut cu până la 5% în urma informației că sistemul Autopilot va primi funcții de conducere autonomă integrală

Acțiunile Tesla au crescut cu până la 5% în urma informației că sistemul Autopilot va primi funcții de conducere autonomă integrală
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2018

Acțiunile Tesla au crescut luni cu până la 5% după ce directorul general Elon Musk a scris pe Twitter că sistemul de asistență a șoferilor Autopilot va primi funcții de conducere autonomă integrală în urma unei actualizări a softului care va avea loc în august, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autopilot, o formă avansată de control al mașinii, efectuează unele sarcini de conducere și avertizează șoferii că ei sunt respnsabili în orice moment de manevrarea sigură a acesteia. Dar controversele provocate de mai multe accidente recente au adus sistemul în atenția autorităților de reglementare, scrie News.ro.

"Până acum, resursele Autopilot s-au concentrat integral asupra siguranței. Cu V9, vom începe să permitem funcții de conducere autonomă integrală”, a scris Musk pe Twitter, răspunzând unui utilizator.

Peste 20.000 de pasageri români au fost afectați doar în luna mai 2018 de întârzierile și anulările curselor aeriene. Câți bani și în cât timp pot obține călătorii CITEȘTE ȘI Peste 20.000 de pasageri români au fost afectați doar în luna mai 2018 de întârzierile și anulările curselor aeriene. Câți bani și în cât timp pot obține călătorii

Musk a spus că serviciul Autopilot este mai bun ca softul actual, iar problemele sale vor fi complet remediate cu actualizarea din august.

Cu toate acestea, nu este clar ce funcții de conducere autonomă vor fi incluse în versiunea actualizată din august.

Tesla a actualizat treptat funcțiile Autopilot prin intermediul actualizărilor regulate a software-ului.

Documentația de pe site-ul Tesla referitoare la capabilitățile de conducere autonomă integrală arată că nu se poate ști exact când va fi disponibil fiecare element de funcționalitate, pentru că acestea depind de aprobările autorităților de reglementare.

Vineri, un grup pentru protecția consumatorilor a cerut Tesla să remedieze ceea ce a numit ”deficiențe” ale sistemului Autopilot, după ce un raport guvernamental preliminar a arătat că un șofer al unui automobil Model X nu avea mâinile pe volan cu șase secunde înainte de un accident mortal produs pe 23 martie.

”Actualizarea softului este o veste bună”, a spus un analist al firmei Elazar Advisors, Chaim Siegel, care a adăugat că acțiunile Tesla beneficiază încă de estimarea făcută săptămâna trecută de Musk, că producătorul auto va atinge în sfârșit ținta de producție pentru automobilele Model 3.

General Motors a anunțat la rândul său, săptămâna trecută, că serviciul său de asistență pentru conducere, Super Cruise, va permite șoferilor să ia mâinile de pe volan perioade lungi de timp, dar va opri automat vehiculul dacă șoferul nu este atent. Grupul a precizat că Super Cruise va fi disponibil pe toate modelele Cadillac începând din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla