Aerostar Bacău estimează o scădere a vânzărilor

Aerostar Bacău estimează o scădere a vânzărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2020

Aerostar Bacău, companie specializată în fabricarea de produse de aviație, mentenanță la avioane comerciale și sisteme pentru apărare, estimează o scădere a vânzărilor cu aproximativ 100 milioane lei, la 278 milioane lei, în acest an, și a profitului net cu aproximativ 33 milioane lei, până la 10 milioane lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București (BVB), care arată că revenirea la situația din 2019 va dura câțiva ani, după ce ”criza economică a afectat de o amploare fără precedent” industria de aviație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Declanșarea crizei economice globale în trimestrul I al anului 2020 a luat amploare de la o zi la alta și cu siguranță efectele acestei crize se vor resimți în tot anul 2020, iar revenirea la situația din 2019 va dura câțiva ani. Criza economică a afectat de o amploare fără precedent industria de aviație. Marii operatori aerieni din industria de aviație europeană și mondială și-au redus drastic activitatea concentrându-se pe operații de reducerea a costurilor și asigurarea supraviețuirii pentru a putea beneficia de perioada de relansare ce va veni după criză. Estimările noastre actuale conduc la o diminuare semnificativă a cifrei de afaceri ce se va realiza de Aerostar în domeniul fabricației de piese, subansamble și echipamente pentru marile programe globale de avioane comerciale, dar și în domeniul serviciilor MRO. Aceasta va conduce la o diminuare a vânzărilor din anul 2020 cu aproximativ100 milioane lei, până la 278 milioane lei”, arată documentul.

Conducerea companiei afirmă că bugetul activității generale pentru anul 2020, așa cum a fost aprobat de AGA din 11 decembrie 2019, a fost fundamentat pe premisele economice cunoscute în luna noiembrie 2019, când nu existau indicii despre o posibilă pandemie viitoare, scrie News.ro.

Mărcile de lux britanice, Bentley, Aston Martin și McLaren, concediază mii de angajați CITEȘTE ȘI Mărcile de lux britanice, Bentley, Aston Martin și McLaren, concediază mii de angajați

”În evaluarea factorilor de risc, care puteau să aibă efecte asupra evoluției afacerilor companiei Aerostar în anul 2020, nu am prevăzut efectele unei crize economice globale, așa cum este cea provocată de pandemia de Covid-19”, arată compania.

Conducerea Aerostar subliniză că societatea își va păstra capabilitățile de producție neafectate și își va menține personalul și calificările acestuia, dar va folosi parțial soluția legală a șomajului tehnic.

”Reducerea cheltuielilor de exploatare are în vedere atât păstrarea echilibrelor economice, dar și menținerea capabilităților societății în toate domeniile pentru a putea fructifica perioadade relansare economică ce va urma după atenuarea crizei economice. Avem învedere menținerea personalului, a calificărilor și autorizărilor acestora, cât și toate certificările și autorizările sistemelor de calitate, mediu, producție, etc. existente.Totuși pentru perioadele de inactivitate vom aplica prevederile legale și o parte din personal va fi în șomaj tehnic, ceea ce va conduce la o reducere a cheltuielilor cu personalul. În aceste condiții estimăm că rezultatul anului 2020 se va reduce cu aproximativ 33 milioane lei, până la un profit net de 10 milioane lei”, precizează compania.

Aerostar, fosta Uzina de Reparații Avioane, a fost înființată în anul 1953 pentru reparații de avioane. Activitatea firmei a evoluat, gradual, de la reparații și mentenanță la producție de avioane, componente de aviație, sisteme de apărare aero, terestre și navale, sisteme de artilerie.

Aerostar Bacău are o capitalizare de 624,3 milioane lei și circa 2.000 de angajați. Compania a realizat în primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de 99,93 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
aerostar bacău
aviatie