Afacerile cu mașini au încetinit în februarie

Afacerile cu mașini au încetinit în februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în februarie cu 4,2%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în ianuarie, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 17,9%, serie brută, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuare, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 4,3%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în decembrie, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 14,2%, serie brută, scrie News.ro.

FOTO Volkswagen a prezentat la Shanghai viitorul SUV electric ce va concura cu Tesla Model X CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a prezentat la Shanghai viitorul SUV electric ce va concura cu Tesla Model X

În februarie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 4,2% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,3%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorat creșterilor înregistrate datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+52,9%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+18,7%) și la activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor (+3,8%). Comerțul cu autovehicule a scăzut cu 3,1%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna februarie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 17,9% mai mare comparativ cu luna februarie 2018, provenită de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+25,8%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+23,1%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+12,1%) și de la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+9,1%).

Totodată, activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor au scăzut cu 5,2%.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut față de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 5,9%, serie brută.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins