Afacerile din comerțul cu autovehicule au crescut

Afacerile din comerțul cu autovehicule au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, pe serie brută, cu 3,9%, în primele opt luni față de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a urcat cu 30%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022 comparativ cu perioada similară din 2021, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a fost influențată de creșterea cifrei de afaceri la: comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+7,3%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+6,5%), comerțul cu autovehicule (+3,1%) și activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+1,1%).

VIDEO & FOTO Comenzi deschise pentru Polestar 3, primul SUV și cel mai sofisticat model al mărcii desprinse din Volvo CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Comenzi deschise pentru Polestar 3, primul SUV și cel mai sofisticat model al mărcii desprinse din Volvo

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor a crescut cu 2,6%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 30% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2021, influențată de majorarea cifrei de afaceri la: activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+38,4%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+32,3%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+23,2%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+23,1%) și activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+22,5%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 34% mai mare comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,9%, ca urmare a scăderii înregistrate la comerțul cu autovehicule (-3,5%). Creșteri au înregistrat: comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+8,3%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+2,7%) și activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+0,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 2%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna august 2022, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 4,3%, datorită creșterilor înregistrate la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+8,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+4,6%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+1,6%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-4,9%) și activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-0,1%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2022, față de luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 2,7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, a înregistrat o creștere cu 8,5%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+14,8%), comerțul cu autovehicule (+12,5%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+4,5%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+1,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2022, a înregistrat o creștere cu 8,6% față de luna august 2021.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna august 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,5% mai mare comparativ cu luna august 2021, datorită creșterilor înregistrate la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+31,9%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+27,4%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+24,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+16,9%) și la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+4,8%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2022 a crescut cu 19%, comparativ cu luna august 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
cifra de afaceri